SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Malatyalı Açılışı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:01
ABD'de Malatyalı Açılışı
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu (AMDF)'ye bağlı olarak ABD'nin New York kentinde bir süre önce kurulan ve başkanlığını, bu kentte işletmecilik yapan Rıza Ateş'in yaptığı Amerika Malatyalılar Derneği'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Derneğin açılış törenine; Malatya Valisi Vasip Şahin, T.C New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Avrupa Malatyalılar Fedarasyonu Başkanı Murat Alabaş  ile Malatya'dan giden Mehmet Fendoğlu ve New York'taki Malatyalılar katıldılar.

New York’taki Amerika Malatyalılar Derneği‘nin (Turkish American Malatya Association) açılış töreninde konuşan dernek başkanı Ateş, "Malatyalılar Derneği, gönüllü bir ekiptir. İdealist insanların bulunduğu bir çatıdır. Çünkü insan odaklıdır. İnsanı geliştirmekle bölgesel, ülkesel ve küresel kalkınma beraberinde kalır.

Amacımız Malatya-Amerika arası köprü oluşturup, Malatya ve Türk kültürünü tanıtıp, ticari ve eğitim konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır.

Dernekçilik gerçekten meşakkatli bir iştir. Kurmak kolaydır, ama yaşatmak büyük özveri ister. Yöneticiler kadar üyeler de derneğin vazgeçilmezidir. Üye olmazsa derneğe, dernekçiliğe çok da fazla ihtiyaç kalmaz. Birlik olalım, dirlik olalım."dedi.

AMDF başkanı Alabaş da, Malatyalı derneklerine üyeliğin dili, dini, ırkı ne olursa olsun, bütün insanlara açık olduğunu  belirterek Biz Edrine'den Karsa kadar, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Çerkeziyle her kim olursa olsun, hatta Amerikalı olsun, Yahudi olsun, Katolik olsun, hiç önemli değil, bütün derneklerimizde kapımız herkese açık.”diye konuştu.

Malatya Valisi Şahin de, “Bizim Malatya'lı hemşehrilerimiz, hem Malatya'da, hem Türkiye'de teşebbüs gücüyle, cesaretiyle on plana çıkmış bir topluluk. Bunu Amerika'da da görmüş olmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Derneğin yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

YÖNETİM KURULU ASIL:

Rıza Ataş (Başkan)

Cumali Bozan (Başkan Yardımcısı, Basın ve Halkla İlişkiler)

Ahmet Turan Karakuş (Başkan Yardımcısı, Teşkilat Sorumlusu)

Feridun Keleş (Sosyal Hizmetler, Hukuk ve Dış İlişkilerden sorumlu)

Uğur Uğural (Genel Sekreter)

Serpil Vurkaç (Genel Muhasip)

Cevat Değirmenci (Üye)

Bekir Şahin (Üye)

Nurzat Gücük (Üye)

Zulgani Mutlu (Üye)

Mehmet Arslan (Üye)

Celal Kaya (Üye)

Hüseyin Sekmen (Üye)

Hüseyin Yılmaz (Üye)

Nejat Kıraç (Üye)

Mehmet Dilek (Üye)

Murat Erimhan (Üye)

YÖNETİM KURULU YEDEKLER:

Azize Kaya

Hicri Gökhan Ataş

Levent Sak 

Bülent İnkaya

Abdulgaffar Ataş

Semai Aslan

Mustafa Şahin

Taylan Yılmaz

Bekir Burak Şahin

Tuncay Sak

Müslüm Aslan

Cem Şahin

Oktay Keleş

Ali Seydi Kılıç

Yunus Kaya

Fatih Oğuzhan Ataş

Ali Yılmaz

DİSİPLİN KURULU

Hüseyin Vurkaç

Abuzer Şahin

Yılmaz Özşahin

DENETLEME KURULU:

Hicabi Kılıç

Nusret Arslan

Mustafa Yücel 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız