SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Maratonda Patlama...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:19
ABD'de Maratonda Patlama...
A- A+ PAYLAŞ

Amerika'da düzenlenen Boston Maratonu'nda 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlama sonrasında ilk belirlemelere göre 3 kişi ölü 130'dan fazla kişi yaralandı.

ABD’nin Boston kentindeki maratonun bitiş çizgisi yakınlarında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralananların, sporcular için kurulmuş sağlık çadırlarına taşındığı belirtildi.

Boston polisi, Boston Maratonu’nun bitiş çizgisi yakınlarında art arda meydana gelen 2 patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 130'dan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, birkaç saniye arayla meydana gelen kuvvetli patlamaların nedenini araştırıyor.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ YÜKSEK

Patlama bölgesindeki incelemelerini sürdüren polis kaynaklarına göre kesin olan bir diğer bilgi de, olay yerine yakın bir bölgedeki bir otel yakınında patlamamış bir bomba bulunduğu. Bu bomba, patlamaların bir terör saldırısı olma ihtimalini güçlendiriyor.

GÖZALTI YOK

Boston Maratonu’ndaki patlamalarda ölenlerin sayısının 3’e çıktığı, 17’si ağır 130’dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Boston Emniyet Müdürü Edward F. Davis, düzenlediği basın toplantısında, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri yarın sabah verebileceklerini söyledi.

Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.

Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Bu arada, ölenler arasında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.

Obama: Saldırganları bulacağız

ABD Başkanı Barack Obama, Boston’daki patlamaları kimin ve neden gerçekleştirdiğini hala bilmediklerini ama kesinlikle bulacaklarını söyledi.

Obama, patlamalarla ilgili İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller’den brifing almasının ardından Beyaz Saray’da açıklama yaptı.r /> 

Olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirten Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.

Obama, tüm Amerikan halkının Bostonluların yanında olduğunu dile getirerek, bugün eşi Michelle Obama ile dualarının, yakınlarını kaybedenler ve yaralılar için olduğunu söyledi.

Gerekirse ABD genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren Obama, olayla ilgili hala tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı.

Obama, "Saldırıyı kimin ve neden yaptığını hala bilmiyoruz ve tüm gerçeklere ulaşmadan insanlar hemen bir sonuç çıkarmamalı. Ama şundan bir şüpheniz olmasın ki bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız ama kesinlikle kimin yaptığını ve niçin yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız