SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de 'O Görüşmeye' Sert Tepki !

A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Türkiye gezisinde insan haklarına ilişkin açıklamalarına büyük tepki..

Washington Post, başyazısında Clinton'un kendi bakanlığının rapor çalışmalarının "altını oymakla" suçlarken, "Clinton, Türkiye'de halen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuşatma altında tutulan basın özgürlüğünün liberal destekçilerini de şok etti" iddiasında bulundu. Gazete, Erdoğan'ın büyük bir medya grubuna karşın "çirkin bir kampanya" yürüttüğünü de öne sürdü.

Washington Post gazetesi "Bazı Dostlar" başlıklı başyazısında Clinton'un ziyaret ettiği ülkelerdeki insan hakları performanslarına ilişkin açıklamalarını sert dille eleştirerek "Hillary Rodham Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nın insan haklarına ilişkin rapor çalışmalarının altını oyuyor" ifadesini kullandı.

-"KENDİ BAKANLIĞININ İNSAN HAKLARINI SAVUNMA GELENEĞİNİ BALTALIYOR"

"Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, ABD diplomasisinin insan haklarını savunma geleneğini devalue etmeyi ve baltalamayı sürdürüyor" diyen gazete, Clinton'un Çin'deki açıklamalarını eleştirdikten sonra "Geçen haftaki Ortadoğu ve Avrupa ziyareti sırasında Dışişleri Bakanlığı'nın Amerika'nın iki problematik müttefiki Mısır ve Türkiye'ye ilişkin olarak yaptığı rapor çalışmalarının altını oydu" yorumunu yaptı.

ABD'nin son insan hakları raporunun Mısır ve Türkiye ile ilgili değerlendirmelerine dikkat çekildiği başyazısında Clinton'un Mısır'da sarfettiği sözlerin El Kaide taraftarları ve Amerikan karşıtı propaganda yapanlarına koz verdiğini savundu. Gazete şöyle devam etti:

"Yeni dışişleri bakanı, benzer bir biçimde Türkiye'de halen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuşatma altında tutulan basın özgürlüğünün liberal destekçilerini de şok etti. Dışişleri Bakanlığı'nın raporuna göre, 'Başbakan Erdoğan dahil, üst düzey hükümet yetkilileri, yıl boyunca ve özellikle iktidardaki parti ile bağlantılı, yolsuzluk iddialarının yayınlanmasının ardından basın ve medya sektörü şahsiyetlerini sert biçimde eleştiren açıklamaları yapmışlardı.' Bunlar hafif ifadelerdir. Gerçekte Sayın Erdoğan'ın hükümeti, Türkiye'nin en büyük medya gruplarından birine karşı çirkin bir kampanya yürütüyor ve Rusya'nın bağımsız medyaya yönelik tavrı ile kıyaslanan bir manevra ile 500 milyon dolarlık bir vergi faturasını çıkarttı. "

-"BAKANLIK TÜRKİYE'NİN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GERİ GİTTİĞİ BELGELEDİ"

Washington Post, Hillary Clinton'un, Erdoğan Bakanlığının raporunu şikayet ettiğinde ne gibi bir yanıt verdiği sorulması üzerine "hiç bir politikacı basının kendisini eleştirmesini sevmez" ve "Genel olarak Türkiye'nin ifade ve din özgürlüğü ile insan hakları konusunda büyük bir ilerleme sağladığını düşünüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz" diyerek karşılık verdiğine dikkat çekti. Washington Post şöyle devam etti:

"Gerçekte Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin basın özgürlüğünde geri gittiğini belgeledi. Mısır'da insan hakları durumu her zamandan kötüye gidiyor. Bu gerçekleri kücümseyerek Sayın Clinton, kendi bakanlığına hizmet etmiyor ve dünya çapındaki hükümetlere ihallerinin ABD Yönetimince ciddiye alınmayacağı mesajını veriyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız