SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de 'Onursal Vali' Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Beraberinde Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana Eyaleti’nin başkenti Baton Rouge’ye giden Vali Ulvi Saran, bu kentin Belediyesi tarafından Onursal Vali tayin edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ziyaretin amacının kardeş şehir olma projesini tamamlamanın yanı sıra, Avrasya Amerika Turkuaz Konseyi ile Atlas Vakfı’nın beraber organize ettiği Türk Amerikan Dostluk Resepsiyonuna katılmak olduğu vurgulandı.

Vali Saran’ın ABD ziyaretine ilişkin olarak Malatya Valiliğince yapılan basın açıklaması şöyle :

“Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran beraberinde Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami ER ile birlikte 11 Nisan-14 Nisan tarihlerinde Louisiana Eyaleti’nin başkenti Baton Rouge şehrine bir ziyarette bulundu.

Ziyaretin temel amacı, Malatya ile Baton Rouge şehirleri arasında daha önce Malatya da imzalanan Kardeş Şehir Olma projesini tamamlamak, hem de Avrasya Amerikan Turkuaz Konseyi ile Atlas Vakfı’nın beraber organize ettiği Türk Amerikan Dostluk Resepsiyonuna katılmaktı.

Heyet Baton Rouge Belediyesini ziyaret etti. Belediye Meclisi Odasında Vali Saran ve beraberindeki heyet ekranlarda "Türk Heyeti Olarak Kardeş Şehriniz Baton Rouge a Hoş Geldiniz" yazısı ile karşılandı. Louisiana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rod Miller, Vali SARAN'a çalışmalarıyla ilgili brifing verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da Louisiana lı iş adamlarını Malatya ya davet etti.

Daha sonra Belediye Başkanı Kip Holden Baton Rouge Şehri adına, Ertan Mumcu Malatya Şehri adına Kardeş Sehir Olma anlaşmasını imzaladılar. Törene Amerikan Medyasından da büyük ilgi vardı. CBS ve ABC Televizyonları töreni haber yaptılar.

Kardeş Sehir anlaşmasını müteakip Belediye Binası önünde göndere Türk Bayrağı ve Malatya Şehri Flaması Vali Saran, Belediye Başkanı Kip Holden ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu tarafından törenle çekildi.

Vali Saran, bu güzelliğe şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti kelimelerle ifade etmem imkansız dedi.
Başkan Yardımcısı Mumcu da Baton Rouge ile Malatya Şehirleri arasında ilişkileri ekonomik, ticari, eğitim ve kültürel olarak ilerletmek istediklerini söyledi.
Baton Rouge Belediye Başkanı Holden da "hayatım da gördüğüm en misafirperver insanlar Malatyalılar geçen yaz şehrinizi ziyaret ettim. Gördüğüm misafirperverliği sözlerle anlatamam" diyerek "bugün biz sadece kağıt imzalamadık, biz gelecek adına inşa edilecek dostlukların ilk adımını attık" dedi.

Başkan Yardımcısı Mumcu Malatya Belediye Meclisinde alınan Kardeş Sehir Meclis Kararı ve Şehrin anahtarını Başkan Holden a takdim etti.

Vali Saran da özel pirinçten el yapımı tabağı Başkan Holden a verdi. Tabak ta Amerikan ve Türk Bayrakları ile Malatya ve Baton Rouge şehirlerinin flamaları işlenmişti.
Başkan Holden da Vali Saran a bir sertifika takdim etti ve Valı Saran ı Baton Rouge şehrinin Onursal Valisi tayin etti ve 12 Nisanı Belediye Meclis Kararıyla Malatya Günü ilan etti.Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız