SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Protokol Yaptılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:59
ABD'de Protokol Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

ABD’ye temaslarda bulunan üzere gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Cliffside Park Ticaret ve Sanayi Odası arasında karşılıklı yatırım yapılmasını öngören ortak bir protokol imzalandı. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası İş Adamları, 23 Nisan’da 44 kişilik ekiple yatırım ve projeler oluşturmak amacıyla ABD’nin New Jersey eyaletinde bulunan Cliffside Park kentine geldi. ABD’de yaşayan Malatyalı iş adamları tarafından çiçeklerle karşılanan heyet, daha sonra temasları boyunca ikamet edecekleri Roosevelt Otele’e geçti. ABD’de yaşayan Malatyalı iş adamı Vedat Alp’in daveti üzerine ülkeye gelen heyetin katılımıyla işbirliği çalışmalarının ileri seviyelere götürülmesini sağlamak amacıyla bir akşam yemeği resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda, Amerika Türk Dernekleri Başkanı Dr. Mehmet Toy, Demokrat Parti milletvekili Murat Güzel, Amerikalı Malatyalılar Derneği Başkanı Rıza Ataş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, doktor, avukat ve iş adamları da katıldı. Amerikalı Malatyalılar Derneği Başkanı Rıza Ataş gecede yaptığı konuşması sırasında, Türkiye’yi ve Malatyalı her platformda temsil etmeye çalıştıklarını kaydederek, dernekleşmemeleri halinde birlik içinde olamayacaklarını ifade etti.

Malatyalı iş adamı Vedat Alp konuşmasında geceye katılan herkese teşekkür etti. Alp, daha sonra basına yaptığı değerlendirmede, Malatya Ticaret Odası’na mensup iş adamlarını ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, “Malatya Ticaret Odamız ticari anlamda bize kapılarını açtıklarını söyledik ve öyle bir protokol imzaladık. Biz de aynı şekilde kapılarımızı sonuna kadar Malatya Ticaret Odamıza aştık. Umuyorum bu dostluk köprüsü bir ticaret köprüsü olarak kurulur ve Malatyalı iş adamlarımız ABD’ye daha büyük yatırımlar yaparlar. Aynı şekilde değerli vatandaşlarımız da Malatya’ya yatırım yaparlar” dedi.

Resepsiyonda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Cliffside Park Ticaret ve Sanayi Odası arasında karşılıklı yatırım yapılmasını öngören ortak bir protokol imzalandı. Gecenin sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız