SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'deki Saldırıyı DEAŞ Üstlendi

0
Güncellendi - 2017-10-03 03:46:17
ABD'deki Saldırıyı DEAŞ Üstlendi
A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest müzik festivalinde konser sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin saysı 58'e, yaralı sayısı ise 515'e yükseldi.

Polis, Las Vegas kentinde Route 91 Harvest müzik festivalindeki bir konsere düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının 58'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 515 olduğunu bildirdi. Saldırganın Las Vegas'ta yaşayan Stephen Paddock adlı kişi olduğu ve otelde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan DEAŞ, silahlı saldırıyı üstlendiğini duyurdu. DEAŞ'ın açıklamasında, "Las Vegas saldırısı, İslam Devleti'nin bir askeri tarafından karşımızdaki koalisyonun parçası ülkelerin hedef alınması çağrısı üzerine düzenlenmiştir" denildi.

ERDOĞAN VE YILDIRIM'DAN KINAMA..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk milleti adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım da, Las Vegas’ta konser sırasında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını açıkladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım, Las Vegas’taki konser sırasında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını belirterek şunları dedi:

"ABD'nin dostu ve müttefiki Türkiye’nin başbakanı olarak bu menfur saldırı karşısında Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti ve halkı ile dayanışmamızı teyit ediyorum. ABD'nin acısını derinden paylaşıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına Türk halkı ve şahsım adına başsağlığı dileklerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Las Vegas, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız