SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'den Esad'a 'Özel Af'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:52
ABD'den Esad'a 'Özel Af'
A- A+ PAYLAŞ
 
ABD ve İngiltere'nin, siyasi geçişin önünü açmak için iktidarı devretmesi halinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a "özel af" teklifinde bulunacağı iddia edildi.
 
Suriye'de siyasi geçişin önünü açmak için BM destekli konferansa Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın katılması halinde de, "güvenliğinin garanti" edileceği belirtildi.
 
Meksika'da yapılan G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmeleri sonrasında bu fikrin ortaya çıktığı belirtildi.
 
İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, İsviçre'nin Cenevre kentinde BM destekli toplantıda masaya oturarak, siyasi geçişin önünü açmak için iktidarı bırakması halinde "özel af"la ceza almaktan kurtulacağı belirtildi. Haberde, Esad'ın konferansa katılması halinde güvenliğinin de garanti edileceği iddia edildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir İngiliz yetkili, "Bu görüşmelerde farklı düşüncelere sahip olmamıza rağmen Suriye'de barışçıl bir siyasi geçişe olanak sağlamak için müzakereler yapıldı" dedi.
 
Üst düzey başka bir İngiliz yetkili de, "Çözüm için müzakerelerin yapılacağı bir toplantıda taraflardan birinin Uluslararası Ceza Mahkemesi önüne çıkmak istemeyeceği çok açık" şeklinde konuştu.
 
'PUTİN ESAD İÇİN ISRARCI DEĞİL' 
Meksika'daki G-20 toplantısında, ABD ve İngiliz yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görevde kalması yönünde ısrarcı olmadığı izlenimini aldıkları da savunuldu.
 
'62 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI 
Muhaliflerin oluşturduğu Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, ordunun çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda açılan ateş sonucu ölü sayısının 62'ye ulaştığını iddia etti.
 
Londra merkezli örgüt, Hama'da hava destekli ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 24 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 50'den fazla kişinin yaralandığını savundu.
 
Hama'da bir insanlık dramının yaşandığını ve açılan yoğun ateş nedeniyle halkın yaralılara yardım etmekte güçlük çektiğini iddia eden örgüt, başkent Şam'ın banliyölerindeki çatışmalarda 12, Dera ve Humus'ta 7'şer, Lazkiye ve Deyr Ez Zor'da 4'er, İdlib'te 3 ve Halep'te 1 olmak üzere ülke genellindeki operasyonlarda ölü sayısının 62'ye çıktığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız