SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'den 'Kardeş' Buldu

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in davetlisi olarak ABD Missisippi- Baton Rouge Şehri Belediye Başkanı ile bir heyetin Pazartesi günü Malatya'ya geleceği ve Malatya ile "Kardeş Şehir Protokolu" da imzalanacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Şahin'in sekreteryasından yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Missisippi-Baton Rouge Şehri Belediye Başkanı Melvin Lee Holden ve heyeti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in misafiri olarak Malatya’ya gelecek. Ziyaret 22 Haziran 2009 tarihinde gerçekleşecek olup ziyaret sırasında iki şehir arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanacak.

Bilindiği üzere Milletvekili Şahin, iki yılı aşkın bir süredir Malatya’yı dünyaya açma, kültürel ve sosyo-ekonomik alanlarda tanınmışlığını arttırma amacı ile yoğun faaliyetlerde bulunuyordu.

Dış İşleri Komisyon görevleri nedeni ile yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren Şahin, katıldığı her platformda Malatya için fırsatlar oluşturmaya çalışıyordu. Geçtiğimiz yıl itibari ile ABD’de Federal Tarım Bakanlığı yetkilileri ile görüşmüş ardından da Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Asya ve Türkiye’den sorumlu Tarım Müsteşarını Malatya’ya getirmişti. Bunun dışında Almanya, ABD ve Çin gibi dünya ekonomisinde lokomotif sayılan ülkelerde ikili görüşmeler yapmış, Çin’in en büyük Teknolji kuruluşlarından Huawei firmasını da Malatya’ya getirmişti.

Malatya’ya kardeş şehirler bulunması ve bu yolla tanıtımının gerçekleştirilerek başta kayısı olmak üzere Malatya ürünlerine daha geniş pazarlar sağlanması amacıyla yapılan yurt dışı çalışmaları ise Malatya’ya gelecek heyetle yeni bir meyve daha vermiş olacak. Ülkemizde İstanbul, Antalya ve Bursa Büyükşehirlerinin dışında ABD’de kardeş şehri olan il bulunmayıp büyükşehir statüsünün dışında bu ünvana kavuşan ilk şehir ise Malatya olacak.

Kardeş Baton Rouge şehri, Louisiana’nın en büyük ikinci şehri olup, sanat, kültür, sanayi ve eğitim merkezi konumundadır. Şehir Louisiana’nın en büyük üniversitesi olan Louisiana Eyalet üniversitesine, ayni zamanda Southern Üniversitesi ve Baton Rouge Yüksekokullarına ev sahipliği yapmakta olup, yaklaşık 50,000 Öğrenciye hizmet vermektedir. Baton Rouge, Mississippi nehrinin kıyısında bulunması itibariyle büyük bir limana sahip olup, önemli bir ticaret merkezidir. Şehrin ana sanayi dalı petrokimya endüstrisidir. Exxon Mobil şirketinin ikinci büyük, dünyada ise onuncu büyük petrol rafinerisine 100 senedir ev sahipliği yapmaktadır. Bilindiği üzere Exxon Mobil şirketi Türkiye’de petrol arama konusunda milyar dolarlık yatırımlar yapacağı yönünde haberlerle geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Sayın Şahin, kişi başına düşen yüksek geliri ve zengin bir sanayi şehri olması sebebi ile Baton Rouge şehrinin Malatya için önemli fırsatlar anlamına geldiğini belirtti ve önümüzdeki günlerde Ürdün ve Çin’den de kardeş şehir projelerinin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

KİMLER GELECEK?
Mr. Melvin LeeHolden(Mayor –Belediye Baskani)
Dr. James Lee Llorens Assistant Chief of Mayor-Belediye Baskan Yrd.
Dr. Richard Allen Webb Dean of Arts & Humanities- Üniversite Dekanı
Ms. Susan W. Webb Eşi
Dr. Robert Townley Mann Jr. Üniversite Öğretim Üyesi
Dr. Donald Roy Andrews Dean of Business College- Üniversite Dekanı
Mr. Bilal Haciogullari
Mr. Nihat Bayhan
Dr. Tevfik Kosar

GEZİ PROGRAMI..
08:30 Malatya’ya Varış Havalimanı Karşılama
10:30 Valilik Ziyareti
11:00 Malatya Belediyesi Ziyareti ve ardından Kardeş Şehir Ön Protokolünün imzalanması
13:00 Öğle Yemeği
15:00 Malatya Ticaret Odası’nda İş adamları ile buluşma
Ve Belediye Başkanı Sayın Lee’ nin konuşması
17:00 Şehir Turu"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız