SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'den Müdahale Sinyali

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:29
ABD'den Müdahale Sinyali
A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye konusunda kararlılıklarından dönüşleri olmadığını belirterek, “Obama nasıl bir askeri güç kullanacağına ilişkin Amerikan halkı ile diyaloga geçecektir” dedi.

 

Suriye’ye yapılması planlanan müdahale öncesi önemli açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beşar Esad’ın halkını öldürmesine evet demeyeceklerini kaydetti. Kararlılıklarından dönüşleri olmadığını ifade eden Kerry, Suriye Dışişleri Bakanını aradığını ve BM denetçilerine izin vermeleri gerektiğini söylediğini ifade etti. Kerry, “BM denetçilerine izin verilmedi ve kanıtlar bombalandı” dedi.

 

Obama’nın günlerce danışmanları, kongre üyeleri ve birçok liderle görüştüğünü ifade eden Kerry, “Obama nasıl bir askeri güç kullanacağına ilişkin Amerikan halkı ile diyaloga geçecektir” dedi. Kerry, “Bizlere emanet edilen Amerikan halkı ile konuşmak bizim sorumluluğumuzdur. Onlarla diyaloga geçmek önemli” dedi.

 

İstihbarat bulgularının da açık ve net olduğunu ifade eden Kerry, “Yaptığımız bazı şeyler hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunamayız” şeklinde konuştu.

 

Saldırılardan 3 gün önce Suriye’de kimyasal silah kullanımı hazırlıkları yapıldığını da belirten Kerry, “Bu ekip gaz maskeleri takarak saldırı hazırlıkları hakkında konuşuyordu” dedi.

 

Fırlatılan roketlerin nereden ne zaman fırlatıldığını bildiklerini kaydeden Kerry, ayrıca bu roketlerin nereye ve ne zaman yerleştirildiğini bildiklerini ifade etti. Roketlerin sadece rejim kontrolündeki alanlardan fırlatıldığını bildiklerini kaydeden Kerry, “Saldırılarda en az bin 429 kişi hayatını kaybetti ve bunlardan en az 426’sı çocuktu” dedi. Esad rejiminin saldırılarının ortaya çıkması sonrasında korktuğunu da belirten Kerry, BM müfettişlerine büyük saygısı olduğunu fakat müfettişlerin kimyasal silahları kimin kullandığını araştırmadığını belirtti.

 

Son olarak çatışmalarla geçen 10 yılda Amerikan halkının savaştan yorulduğunu bildiklerini belirten Kerry, “İnanın ki ben de yoruldum. Fakat yorgunluk sorumluluklarımızı ortadan kaldırmaz” dedi. Kerry açıklamasında ayrıca, “Eğer biz bir diktatörün kitle imha silahları kullanımına göz yumarsak tarih bizi sert bir şekilde yargılayacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız