SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'den Ortadoğu'ya Bir Çıbanbaşı Daha

0
Güncellendi - 2017-12-06 23:41:01
ABD'den Ortadoğu'ya Bir Çıbanbaşı Daha
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, “Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da canlı yayında Kudüs kararını açıkladı. Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldiğini söyledi. “Bugünkü açıklamam İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara yeni bir yaklaşımdan ibarettir” ifadelerini kullanan Başkan Trump, daha önceki ABD başkanlarının Kudüs’ü başkent olarak tanımadığını söyledi. Trump, “Başkanlar, Kudüs’ün tanınmasının geciktirilmesinin barışı ilerleteceğini düşündü” dedi. ABD Başkanı Donald Trump açıklamasının devamında, “Zamanın geldiğine inanıyorum Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın vakti gelmiştir” şeklinde konuştu.

“İsrail ve Filistin arasındaki barış içinde en doğru adım”

Önceki ABD Başkanlarının Kudüs’ü başkent olarak kabul etme kararını seçim vadi olarak kullandıklarını ancak bunu gerçekleştirmediklerini ifade eden Trump, “Ben bugün bunu gerçekleştiriyorum. Bu kararı vermenin ABD’nin çıkarları doğrultusunda olduğunu, İsrail ve Filistin arasındaki barış içinde en doğru adım olduğuna düşünüyorum” diye konuştu.

Kudüs kararının çok önce verilmesi gerek bir karar olduğunu ifade eden Trump, “Sürdürülebilir uzun vadeli bir barış için en doğru karar olduğunu düşüyorum” dedi. Trump açıklamasının devamında “İsrail, tüm egemen ülkeler gibi kendi başkentlerine karar vermekte özgürdür. Bunun bir gerçek olarak kabul edilmesi barış için gerekli bir adımdır” ifadelerini kullandı. Kudüs’ün modern İsrail hükumetinin evi olduğunu belirten Trump, “İsrail parlamentosu bu kenttedir. Bunun yanı sıra İsrail’in yüce mahkemesi bu kenttedir. Aynı şekilde başbakanın ve Cumhurbaşkanının resmi konutlar bu kenttedir. Birçok hükumet kurumunun binaları bu kenttedir” dedi.

"Kudüs'ü başkent olarak tanıyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump, “Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz. Bu sadece gerçekleri kabul etmektir. Bu yapılması gereken bir şeydir. İşte bu sebeple de Dışişleri Bakanlığına Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması hazırlıklarına başlaması talimatını veriyorum” diye konuştu.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız