SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''ABD'den Sonra İkinciyiz!''

A- A+ PAYLAŞ

Yönetim Danışmanı Tamer Ağar, "Televizyon izlemede Türkiye ABD'den sonra dünya ikincisidir" dedi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) organizesi ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda, "Zaman yönetimi" konulu seminer verildi. Semineri, Gaziantep (ABİGEM) Yönetim Danışmanı Tamer Ağar verdi.

İnsanın yaşamında günlük planlar yapmasının önemini anlatan Ağar, "Gün bitiminde halledilmemiş işler gözümüzden kaçmaz, kontrol kolaylaşır. Yapacağınız günlük planlar sayesinde başarı artar, önemli işlerinizi engelleyen ıvır zıvır işleri ikinci plana atabilirsiniz. İşlerinizi takip etmenizi kolaylaştırır, gerekli tedbirleri almanızı sağlar" ifadelerini kullandı.
"Pazar günleri çalışmamak yüzde 85.7 kapasite kullanımı demektir. Gecede 8 saat uyumak 72 yılda 24 yıl uyumak demektir. Ömrünün yüzde 33 yata yata geçmiş demekti" diyen Ağar, fazla televizyon seyretmenin zararlarını da şöyle dile getirdi:

"Türkiye'de günlük TV izleme süresi 3 saat 36 dakika olarak ölçülmüştür. Bu süre ile Türkiye ABD'den sonra dünya ikincisidir. Biraz hesaplayalım. 50 yıllık bir ömürde TV başında geçirilen süre 3.942.000 dakika 65.700 saat 2.737 gün 7,5 yıl Bu TV süresiyle 8 saat*20gün*10ay*4yıl=6400 saatlik üniversite eğitiminden 10 tane rahatlıkla bitirebilirsiniz."

"YAPTIĞINI YAZ, YAZDIĞINI YAP"
"Yaptığını yaz yazdığını yap" diyen Ağar, "İşimizi engelleyen faktörler en çok 10-12 ve 14-16 saatleri arasında doruk noktasına ulaşıyorlar. Örneğin; en az engellendiğimiz saatlerde önemli işlerimizi halledebiliriz. En çok rahatsız edildiğimiz saatlerde en az önemli işlerimizi halledebiliriz. En çok engellendiğiniz saatleri bulun, kendinize ayıracak zamanı tespit edin" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız