SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD:'El Arabiya İddiası Komplo Teorisi Gibi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:24
ABD:'El Arabiya İddiası Komplo Teorisi Gibi'
A- A+ PAYLAŞ

El Arabiya televizyonunun, düşürülen Türk jeti ile ilgili ortaya attığı iddiaya ABD'den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, El Arabiya televizyonunun, Akdeniz'de düşürülen Türk keşif uçağındaki iki pilotun ölümüne yönelik iddiasına ilişkin, "Büyük bir komplo teorisi gibi görünüyor" dedi.

Nuland'a, günlük basın brifinginde bir gazeteci, El Arabiya'nın iddiasını sordu.

"KOMPLO TEORİSİ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Sözcü Nuland, soruya, ''Bizim kanallarımızda hiç bu yönde bilgiler görmedim. Büyük bir komplo teorisi gibi görünüyor'' yanıtını verdi.

RUSYA: "SAÇMALIK"

Rusya'nın Tartus'ta bulunan askeri üssünün, Suriye'nin Türk uçağını düşürme eylemine dahil olduğu yönündeki iddialara Rusya Dışişleri Bakanlığı "saçmalık" olarak niteledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Türk uçağının düşürülmesinde Rus makamlarının yönlendirilmesi olduğu yönündeki soruya verdiği cevapta, "Bu saçmalığı yorumlamaya bile değmez. Maalesef cevap vermek zorundayız. Al-Arabiya'nın haberlerindeki figürler arasında sadece Rusya değil, aynı zamanda İran, Hizbullah, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Suriye Generali Bassam da var. Bu zararlı fanteziler güya Ria Novosti'nin resmi internet sayfası dahil bir kısım kaynaklardan edinilmiş. İstihbarat olduğu iddia edilen "gizli belgelerden" logo bile kaldırılmamış..." eleştirisi getirdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız