SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AB'den Dahi Hasta Gelecek'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden dahi hasta gelecek sağlık merkezi haline geleceğini söyledi.

TRT1 Televizyonu'nda sabah haberlerine stüdyoda canlı yayına katılıp soruları cevaplandıran İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Ağustos ayı sonuna doğru diş polikliniğimiz hizmet vermeye başlayacak. Sadece Malatya'ya değil, Elazığ ve Adıyaman gibi civar illere de hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

"Ankara'nın doğusunda ilk kez, ülkemizin de ihtiyacı olan özellikle engelli çocuklarımıza hizmet veren öğretmenleri de yetiştiren özel hizmet bölümünü bu sene açma çabası içindeyiz" diyen Rektör Çelik, "Engelli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi açacağız. Bilgisayar Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleri bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecektir. Ankara'nın doğusunda ilk kez, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi ile birlikte uzaktan eğitime başlıyoruz. E üniversite denilen, eğitime başlıyoruz. Çağımızda gelişmiş olan elektronik ortamda uzaktan eğitim gün geçtikçe önemini arttırmıştır. Kendi kültümüzde 'beşikten mezara kadar oku' deniliyor. Böylece uzaktan eğitimi e üniversite yöntemiyle yapacağız. Sağlık alanında Lisans tamamlama eğitim yapacağız. 17 bin 800 olan 2008-2009 öğretim yılındaki öğrenci sayımızı bu uygulamalarla 26 bin'e çıkarılacak. Öğrenci sayımızı yaklaşık yüzde 35 arttırmış olacağız" diye konuştu.

Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi kurduklarına da dikkat çeken Rektör Çelik, "Türkiye'de 400-500 bin arasında üstün yetenekli çocuk var. Bu ülkemiz için bir hazine. Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yönlendireceğiz. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirme açısından bu merkezimiz iyi hizmetler yapacak. TÜBİTAK'la birlikte İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi bu konuda ortak çalışacak. Bu konuda ilk adım olarak, Fen Lisesi birincilerini üniversitemizde 15 gün kamp yaptırdık. Bu konuda önümüzdeki günlerde ulusal ve uluslar arası katılımlı kongreler yapacağız. Bu çocuklarımıza, geleceğin bilim adamlarını yetiştirme konusunda desteklerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Teknopark kurma çalışmalarının devam ettiğini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan onaylandığına dikkat çeken Cemil Çelik, "15-20 gün içerisinde Teknopark Malatya'da kurulmuş olacak" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer nakilleri konusunda üstün başarı elde edildiğine de parmak basan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karaciğer naklinde AB ülkeleri dahil canlıdan canlıya karaciğer nakli yapan önemli bir merkezdir. Biz bu merkezi Organ Nakilleri Merkezi veya Karaciğer Enstitüsü'ne çevirmeyi planlıyoruz. Yanık Ünitesi, İnvazif Radyoloji Merkezi kuracağız. Kısacası, AB ülkelerinden dahi hasta gelebilecek sağlık merkezi haline geleceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız