SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'li Koç Çalıştırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nun öğrencileri Amerika'dan gelen koç eşliğinde antrenman yaptı.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda çalışmalarını sürdüren 12 Dev Adam spor okulu öğrencileri, Amerika’dan gelen ve ABD Chicago Lake Forest College Coach'luk yapan Kaniela Ainoa eşliğinde antrenman yaptı.

Antrenman öncesi yapılan törende bir konuşma yapan Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen, basketbolun ileride gelişebilmesi için güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Çok güzel bir çalışmayla daha beraberiz. Yaklaşık 5 yıldır, Türkiye Basketbol Federasyonu ile 12 Dev Adam Basketbol okulunu yürütmekteyiz. Çok büyük mesafeler katettik ve katetmeye de devam edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi 10 gündür olimpiyatları izliyoruz. İzlereken göğsümüz o kadar da kabarmadı işte, ileride olimpiyatlarda göğsümüzün kabarması için Basketbol Federasyonu 5 yıl önce başlattığı projenin ne kadar önemli olduğu gün gibi ortadadır. Biz de 15 il spor merkezleri açtık ve 2 bin çocuğumuz eğitim görüyor. Başarılı olan elit çocuklarımızı basamak basamak yukarıya çıkaracağız" şeklinde konuştu.

12 Dev Adam Basketbol Direktörü Samer Şenbayrak, basketbolun Malatya'da bu kadar ilgi görmesinden memnun olduklarını belirterek, "12 Dabo Okulları bildiğiniz gibi Türkiye Basketbol Federasyonu'nun alt yapı hizmeti olarak sunmuş olduğu bir yatırım. Bildiğiniz gibi 6 yıldır bu projemiz devam ediyor. 20 ilde başladığımız proje bu yıl 50 ilde, 6 senedir başladığımız proje kapsamında 25 bin çocuğumuz Basketbol eğitimi aldı. Bir ailenin 4 kişi olduğunu düşünürsek, 100 bin kişilik bir Basketbol ailesini Türk kamuoyuna kazandırdık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. 12 Dabo tüm yıl devam eden bir Basketbol okulu. Öncelikle çocuklarımıza Basketbol eğitimi verirken, antrenörlerimiz, spor yöneticilerimiz ve basın ile aramızdaki ilişkileri sıcak tutarak, geleceğin dev adamlarını yetiştirmek için gayret içerisindeyiz. Bugün burada Anadolu Basketbol Eğitim Tur'u için buradayız. Basketbol eğitimimizi daha yukarıya taşıyabilmek için uluslar arası deneyim katabilmek için Amerika'dan hocamızı getirdik. Alt yapıda uzman olan arkadaşımız eğitimler veriyor. Şu ana kadar 12 Dabo'da 6 il gezdik. Bu illerde yapılan çalışmalr çok keyifliydi, Malatya'da da bu keyfi yaşayacağız. Basketbol'a doyacağız. Sporcularımızı eğitceğiz, ailelerimizle konuşacağız, seminer vereceğiz ve basketbol ile ilgili bilgileri paylaşacağız. Ayrıca, yetenekli sporcularımızıda izleyeceğiz. İlerde 12 Dev Adam'dan biri siz olabilirsiniz. Aranızdan Milli Takıma yükselebilecek sporcularımız olabilir" dedi.

ABD ChiccagoLake Forest College Coach Kaniela Ainoa ise, ailelere çocuklarını getirdikleri için teşekkür ederek, "Türk basketboluna teşekkür ediyorum. Malatya insanına da teşekkür ediyorum, çok güzel bir yer burası. Burada aileleri görmekten mutlu oluyorum. Böylece daha güzel ve etkin bir paylaşım yapabiliyoruz. Çocukları burda görmektenn de mutlu oldum. Hepinizle tanışmaktan gurur duydum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler ve antrenörler toplu fotoğraf çektirdi. Bir süre öğrenciler ile sohbet eden Coach Kaniela Ainoa daha sonra 12 Dabo Manisa Bölgesi Antrenörü Barış Tan ile öğrencilere antrenman yaptırdı. Çcukları antrenman yaparken, velilerde tribünden çocuklarını izleyerek, bol bol fotoğraf çektiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız