SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'li Malum Şirket Eğitmiş!

A- A+ PAYLAŞ

Kanada'nın askerlerine de Irak ve Afganistan'da masum sivilleri öldürmeleriyle tüm dünyada tepkilere neden olan Amerikan özel güvenlik şirketi Blackwater'ın eğittiği ortaya çıktı.

Kanada'da yayımlanan günlük National Post gazetesinin haberine göre, Blackwater ile 5 yıllık anlaşma yapan Kanada Savunma Bakanlığı, belirlediği askerlerini 2005 yılından Nisan 2009'a kadar şirketin ABD'nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Moyock kentindeki kamplarında eğitti. Kanada Savunma Bakanlığının, askerlerin eğitimi için Blackwater'a 6 milyon ABD Doları (9 milyon TL) ödediği belirtildi.

Gazetenin haberini doğrulayan Kanada Savunma Bakanlığından Binbaşı Vance White, "Askerlerimiz için bazı özel eğitimlere ihtiyaç vardı. Anlaşmayı da Blackwater kazandı. Belirlenen sürede istediğimizden daha iyisini verdiler" dedi.

National Post, Blackwater'ın Kanada askerlerine düşman bölgesinde yakın koruma, özel silahların kullanımı ve savunma teknikleri konusunda eğitim verdiğini yazdı.

Afganistan'ın Kandahar bölgesinde görev yapan Kanada askerlerinin de Blackwater'dan eğitim alanlardan seçildiği sanılıyor. Kanada Savunma Bakanlığının Blackwater ile biten sözleşmesini yenileyip yenilemediği ise bilinmiyor.

Blackwater'ın Kanada askerlerine eğitim vermesi, ülkede de tepkilere neden oldu.

Riedau Enstitüsü Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Steven Staples, "bir grup gangster ve paralı asker" olarak nitelendirdiği Blackwater için, "Kanada askerleri bunlardan ne öğrenebilir ki? Sivilleri nasıl öldüreceklerini mi? Kanunsuz eylemleri yapıp, bunları nasıl kanunlara uygun göstereceklerini mi? Alınterlerinden vergi ödeyenlerin ödedikleri vergileri nasıl iç edeceklerini mi?" diye sordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız