SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'li 'Sembol Asker'in Feci Sonu!

A- A+ PAYLAŞ

Yaralı bir Iraklı çocuğu kurtardığı fotoğrafıyla ünlenen ABD’li asker Dwyer, görevi bitince ülkesine döndü. Ama tanık olduğu korkunç olaylara dayanamadı...

Yaralı bir Iraklı çocuğu kurtardığı fotoğrafıyla ünlenen ABD’li asker Dwyer, görevi bitince ülkesine döndü. Ama tanık olduğu korkunç olaylara dayanamadı.

Joseph Dwyer, 11 Eylül’den iki gün sonra ABD ordusuna yazıldı. 2003’te Irak’a gönderildi. Savaşın ilk günlerinde çatışma sırasında yaralanan Iraklı çocuk Ali’yi kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla ABD’lilerin sembolü oldu.

Fotoğraf, ordunun propaganda aracı olurken Dwyer kahraman ilan edildi. Ancak, 4 aylık görev süresi bitip ülkesine döndüğünde bambaşka biriydi. Birçok çatışmaya girmiş, arkadaşlarınının parçalanmış cesetlerine tanıklık etmişti. Savaş öncesi sevgi dolu birisiyken, ilk önceleri dindar oldu. Sonra da karamsarlığı arttı.

Alkolik ve esrarkeş oldu. Her gece kabuslar gören Dwyer, ‘Vietnam Sendromu’na yakalanmıştı. 2005’te trafik kazası geçirdi. Yolun ortasında bir bomba paketi gördüğünü söyledi. Gördüğü sadece halisilasyondu. Birkaç ay sonra da sağa-sola ateş etmeye başladı. Polislerin 3 saatlik ikna çabası sonucunda kimse zarar görmeden silahı bıraktı. Bu kez de Iraklılarla savaştığını sanıyordu. Travmatik davranış bozukluğu tehşisi konan Dwyer, 31 yaşında aşırı dozda ilaç alarak ve bilgisayar temizlemede kullanılan gazı soluyarak intihar etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız