SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'li Senatörün Patriot İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:46:05
ABD'li Senatörün Patriot İddiası
A- A+ PAYLAŞ

ABD’de 2008 başkanlık seçimlerinde Barack Obama’ya karşı Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı olarak yarışan senatör John McCain, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 3 ilde konuşlandırılması planlanan Patriot füzelerinin Suriye’de Beşar Esad yönetimini devirmek için isyancılara gerekli şartları oluşturabileceğini söyledi. 

Rusyanın Sesi Radyosu'na ait http://turkish.ruvr.ru adlı internet sitesinin, US News and World Report Gazetesi’ne dayandırdığı haberie göre, halen ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi olan Senatör John McCain, NATO tarafından Türkiye’ye yerleştirilmesi planlanan petriot füzeler konusunda yaptığı açıklamada “Komşu Türkiye’de Patriot füzelerinin konuşlandırılması, Beşar Esad rejimini devirmek için isyancılara gerekli koşulları sağlayabilir” dedi. 

Senatör John McCain, patriotlar sayesinde oluşturulacak koşullar sonrası için “Pilotlar, ne kadar cesur olursa olsun kesin ölüme gitmeyecek. Bir iki uçak vurulursa, başka uçak kalkmayacak. İlk düşürülen uçağın, uçuşa yasak bölgeye sokulan son uçak olacağını garanti ediyorum.” dedi.

DEBKA: PATRIOTLAR NATO’NUN SAVAŞA GİRMESİNİN İŞARETİ OLABİLİR

Bu arada İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a yakınlığı ile bilinen Debkafile isimli internet sitesi NATO’nun Türkiye’de Suriye sınırına yakın bölgelerde patriot füzelerini konuşlandırmasının Amerika öncülüğünde bir NATO müdahalesinin işareti olabileceğini yazdı. Patriotların varlığının Esad yönetiminin etkili operasyonlarını olumsuz yönde etkileyeceği belirtilen yazıda, bir NATO heyetinin Türkiye’de patriot füzelerinin konuşlandırılacağı bölgeleri tespit etmek için Türkiye’de analiz yaptığını kaydetti.

FÜZE SAVUNMA LOBİCİSİ ELLISON: “BİRİ MUTLAKA KÜRECİK’E YERLEŞTİRİLECEK”

Patriot füzelerinin yerleştirileceği noktalar konusundaki NATO heyetinin araştırma ve inceleme çalışmaları devam ederken, Hürriyet Gazetesi’nden Tolga Tanış’ın Amerika’da konuştuğu savunma füze sanayisi lobicilerinden Riki Ellison, patriot bataryalarından birinin mutlaka Kürecik’deki NATO Radar Üssü’nün yanına konuşlandırlacağını ileri sürdü. 

Riki Ellison Hürriyet Yazarı Tolga Tanış’a yaptığı değerlendirmede “Hollanda ve Almanya’dan gelecek ve sayılarının toplam üç olacağı düşünülen Patriot bataryaları ile önce Türkiye’de bir tabur oluşturulacak. Sonra da alan değil nokta koruması yapan Patriotlar stratejik sayılan üsler ya da şehirlere yerleştirilecek. Yerlerinin nasıl belirleneceğini bilmiyorum. Ama stratejik önemi olan yerlere yerleştirilecekleri kesindir. Bu yerlerden birinin Kürecik’teki TPY-2 radarı olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız