SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'liden Öğretmene.. ''Çaylak mısın?''

A- A+ PAYLAŞ

Boeing Türkiye Temsilcisi Greg Pepin, Boeing'in şu aşamada Türkiye'ye 900 milyon dolarlık bir iş getirdiğini bildirdi. Greg Pepin, Boeing'in Türkiye'de çok sayıdaki şirketle işbirliği içinde olduğunu ve Türk mühendisleriyle yazılım programları geliştirdiklerini kaydetti.

ABD'li uçak yapım firmalarından Boeing Türkiye Temsilcisi Greg Pepin, Boeing'in iki okula yaptırdığı bilgisayar laboratuarlarını gezmek için geldiği Malatya'da açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki firmalarla yatırım yapmaktan memnun olduklarını söyleyen Pepin, "Boeing, her şeyden önce Türkiye'yi potansiyeli çok büyük bir ülke olarak görüyor. Buradaki Türk mühendis ve işçilerin en iyi kalitede ve en iyi standartlarda olduğunu biliyoruz. Şu aşamada Türkiye'ye 900 milyon dolarlık iş getiriyoruz" dedi.

Türkiye'deki firmalarla birlikte yürüttükleri çeşitli projeler içerisinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile yürüttükleri uçakları radar uçaklarına dönüştürme projesi bulunduğunu anlatan Pepin, "Türk mühendislerle yazılım konusunda çalışıyoruz. Ankara, İzmir ve Eskişehir'deki şirketlerle de uçak parçaları konusunda işbirliği yapıyoruz. Türkiye'deki kaliteli iş üretimi için buradayız. Bunu hep birlikte geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

Boeing Türkiye Temsilcisi Greg Pepin, beraberindeki CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile Sıtmapınarı'ndaki Mustafa Necati İlköğretim Okulu'na giderek burada Boeing tarafından yaptırılan bilgisayar laboratuarının açılışını yaptı.

Pepin, çocukların çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bilgisayar laboratuarı açılması Boeing için çok büyük bir şereftir. Destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Türkçe espriler de yapan Pepin, bilgisayar odasındaki öğretmene Türkçe olarak, "Çaylak değilsin değil mi? Çaylak değilsin, Ustasınız, Usta çaylak olmaz" diye soru sorması salonda gülüşmelere neden oldu.

Bilgisayar öğretmenine tekrar gelince durumunu soracağını söyleyen Boeing Türkiye Temsilcisi Greg Pepin, "İyi değilse hadi git" diyeceğini söyleyip, öğrencilere, "Çocuklar öğretmen iyi mi?" diyerek sordu, öğrenciler "İyi" diye cevap verince, Pepin, yine Türkçe olarak, "O zaman kalacak" dedi. Greg Pepin, yine Türkçe olarak, "Problem olursa, haber verin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız