SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'lileri Hayran Bırakmış!

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK:yesilcimen.com

ABD’nin Teksas eyaletinin başkenti Austin’de, eyaletin üst düzey yetkilileri ve Türkiye’den gelen TBMM heyetinin de katılımıyla ”Türkiye-Teksas Dostluk Resepsiyonu” düzenlendi.

Resepsiyon, Merkezi Houston’da bulunan Türk-Amerikan Avrasya Dernekleri Federasyonu, Teksas Eyalet Senatosu ve Temsilciler Meclisi ile Austin Raindrop Türkevi tarafından Austin’daki Omni Oteli’nde verildi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, resepsiyona, Teksas’ı ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Eskişehir milletvekili Murat Mercan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emin Nedim Öztürk, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ile Teksas eyaletinden bazı bakanlar, senatörler ve milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, milletvekili Mehmet Şahin’in yazdığı hatlar konukları hayran bıraktı. Şahin, isimlerini yazdığı Amerikalı meslektaşlarına eserlerini hediye etti.

TEKSAS-İSTANBUL UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAYACAĞI MÜJDESİ

Resepsiyon sırasında, Houston senatörü Rodney Ellis’in, ”en kısa zamanda Türkiye’ye gideceğini ancak uçuşunu Houston’dan direkt olarak yapmak istediğini” söylemesi üzerine, kürsüye gelen Mercan, THY’nin en kısa sürede Teksas ile İstanbul arasında seferler başlatacağının sözünü verdi.

Teksas Temsilciler Meclisi Milletvekili Angie Chen Button da konuşmasında, Türk toplumunun kendi bölgesinde çok etkin bir topluluk olduğunu, insanlığa faydalı faaliyetler yaptığını belirterek, ”Osmanlı’nın çok toplumlu, çok dinli ve hoşgörülü olduğunu biliyorum. Osmanlı’yı daha da iyi öğreneceğim” diye konuştu.

Gecede ayrıca, Türk’Amerikan Avrasya Dernekleri Federasyonunun geleneksel ödülleri sahiplerini buldu.

Liderlik ödülü Teksas Valisi Rick Perry’ye, Üstün Devlet Ödülü Vali Yardımcısı David Dewhurst’a, Kamu Hizmetleri Ödülü Eyalet Maliye Bakanı Susan Combs’a ve Dostluk Ödülü de Senatör Jane Nelson’a takdim edildi.

FULLER: ”AB, ENİNDE SONUNDA TÜRKİYE’Yİ ÜYELİĞE KABUL EDECEK”

Resepsiyonun ardından katılımcılara bir de akşam yemeği verildi. Yemekte konuşan, CIA’in eski Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcısı ve Simon Fraser Üniversitesi tarihçisi Graham Fuller, ”Türkiye’nin bugün her konuda mesafe kat eden, doğu ve batı arasında bir köprü durumunda olan, ekonomik olarak sürekli büyüyen bir ülke özelliği gösterdiğini” söyledi.

”AB’nin mevcut ekonomik durumuyla bazı üye ülkelerinde de görüldüğü üzere zorluklar yaşadığını” ifade eden Fuller, ”Bunlara bakarak şunu diyebilirim ki AB, eninde sonunda Türkiye’yi kabul edecek ve problemlerine çözüm bulacaktır” diye konuştu.

”Türkiye’nin etkisini her geçen yıl artırdığını ve İslam dünyasına model haline geldiğini” ifade eden Fuller, ”bu dönüşüme Fethullah Gülen’in fikirlerinden yola çıkan ‘Hizmet Hareketi’nin büyük katkı sağladığını” kaydetti. ”Hizmet Hareketi’nin çağın gerekleriyle uyumlu olduğunu” belirten Fuller, ”Bugünün seküler Türkiyesi’nde Gülen, insanları okul yapmaya teşvik etti. Hizmet Hareketi, Müslümanlara ilimle dinin çatışmadığını gösterdi. Bir Müslümanın hem dindar hem modern olabileceğini ortaya koydu” diye konuştu.

”TÜRKİYE, İSLAM DÜNYASI İÇİN BİR ÖRNEK”

”Türkiye’nin İslam dünyasında öne çıktığını” vurgulayan Fuller, sözlerine şöyle devam etti:

”Ortadoğu’ya baktığımızda aslında negatif bir resim görüyoruz. Bütün bu olumsuzlukların içinde Türkiye pozitif bir manzara arz ediyor. Şu anki hükümetin, diktatörlüklerin hakim olduğu bu coğrafyada İslami bir çizgiyi temsil etmesine rağmen bu dönüşümü sağlamasını, demokrasiyi güçlendirmesini ve Türkiye’yi atağa kaldırmasını hayretle izliyoruz. İslam dünyasında neredeyse hiçbir ülkede hükümet seçimle gelmedi, seçimle gelenler de bir daha koltuğu bırakmadılar. Türkiye’de ise 50 yıldır demokrasi oturdu. Tüm bunlar İslam dünyası için bir örnek teşkil etmektedir.”

MİLLETVEKİLİ HEYETİNE SICAK KARŞILAMA

Resepsiyondan önce de TBMM heyeti, Teksas Valisi Rick Perry’yi makamında ziyaret etti. Heyet, Vali Perry tarafından çok sıcak karşılandı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mercan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ”Türkiye ile ABD, ikili olarak ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda ilişkilerini daha çok geliştirmeli. Sivil toplum kuruluşlarından da bu süreçte ciddi istifade etmeliyiz” diye konuştu.

Teksas Valisi Perry de yaptığı açıklamada, TBMM heyetini Teksas’ta görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu tür ziyaretlerin Türkiye ile ABD arasındaki dostluğun devam etmesine ciddi katkıda bulunduğunu belirtti.

TBMM heyeti daha sonra eyalet sekreteri Hope Andrade ve Austin Belediye Başkanı Lee Leffingwell’i ziyaret etti. Bu ziyaretlerde de Türkiye-ABD ilişkileri, Teksas’taki Türklerin faaliyetleri gibi konular ele alındı.

TBMM heyeti, Teksas Senatosu ve Temsilciler Meclisi’ni ziyaretinde de çok sıcak bir karşılama gördü. Türk milletvekilleri, ziyaretleri sırasında Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanırken isimleri tek tek okunarak tanıtıldı.

FETHULLAH GÜLEN’İ ”TAKDİR EDEN” BİR KARAR TASARISI KABUL EDİLDİ

Bu arada, Teksas Senatosu, ”barış ve anlayışa katkılarından dolayı” Fethullah Gülen’i takdir eden bir karar tasarısını kabul etti.

Başkanlığını Teksas Vali Yardımcısı David Dewhurst’un yaptığı salı günkü Senato oturumunda okunan ve oy birliğiyle benimsenen 85 No’lu karar tasarısında ”Teksas Senatosu, global barış ve anlayışa, süregelen ve ilham verici katkılarından dolayı Fethullah Gülen’ i takdir etmekten memnuniyet duyar” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız