SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'liyi Şaşırtan Teşekkür!

A- A+ PAYLAŞ

Amerika'da Woodrow Wilson Akademisyenler İçin Uluslararası Merkez adlı kurumda görevli Dr. Philippa Strum (soldaki), ABD Adana konsolosluğu'nun desteklediği bir program kapsamında geldiği Malatya'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve cemiyetin 2. başkanı Kemal Deniz ve yönetim kurulu üyesi Bayram Osmanlıoğlu'nunda katıldığı ziyarette konuşan Dr. Philippa Strum, Türkiye'ye Malatya'ya ve Şanlıurfa'da kadın sorunları ve kadına yönelik şiddet konularında konferans vermek üzere geldiğini aktardı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, ziyaret için teşekkür ederek, "Şair ve yazarlar ülkenin yıldızlarıdır. Yıldızlar karanlık gecemizi aydınlatıyor" dedi.

Dr. Philippa Strum, 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti. Dr. Philippa Strum, gazetecilerinde sorularını yanıtlayarak, İsrail'in Filistin'e giden yardım gemilerine yaptığı baskını tasvip etmediğini ifade etti. Kendisinin birinci intifada Filistin'de bulunduğunu anlatan Dr. Philippa Strum, kendisinin Irak'ın işgal edilmesine karşı çıkan tarafta bulunduğunu kaydetti. Irak'ın işgali esansında Irak'lı kadınların katıldığı bir toplantı yaptıklarını, ancak burada Irak'lı kadınların işgal için dönemin ABD başkanına teşekkür ettiğinde çok şaşırdığını belirten Dr. Philippa Strum, kadın haklarına yönelik araştırma yaptığını söylemesine karşın, İslam'ın kadınlara tanıdığı hakları ise bilmediğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız