SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'nin Listesindeki Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:11
ABD'nin Listesindeki Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), IŞID terör örgütüne yönelik olarak Türkiye’nin de aralarında bulunduğu uluslararası koalisyona son şeklinin verileceği bugünlerde, aralarında bir Türk’ün de olduğu 11 kişiyi terör örgütlerine finans ve militan sağladıkları gerekçesiyle kara listeye aldı. 

Washington yönetiminin, Suriye ve Irak’taki terör örgütlerine sağlanan finansal destek trafiğinde kolaylaştırıcı olarak görev yaptığı ve bu örgütlere insan kaynakları sağladığı iddiasıyla kara listeye aldığı tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise bir Malatyalı. 

ABD Hazine Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya çapında yabancı savaşçı trafiğini yöneten ve Washington yönetimi tarafından kara listeye alındığı belirtilen 11 isimden biri olan tek Türk Fatih Hasar, 1989 Pütürge doğumlu, yani 25 yaşında.  

Washington yönetiminin açıklamasına göre, kod adı ‘Ubeyd at Turki’ olan F.H., El Kaide’ye mali destek ve diğer hizmetlerin sağlanmasında Türkiye merkezli kolaylaştırıcı olarak çalışıyor. Açıklamaya göre, Fatih Hasar, Afganistan ve Pakistan’daki radikal örgütlere yüklü miktarda para transferinin koordinasyonunu yürüttü. El Kaide üyelerinin seyahatlerinin kolaylaştırılmasını da üstlendiği ileri sürülen ABD Hazine Bakanlığı açıklamasında, “Hasar, El Kadie bağlantılı El Nusra Cephesi’ni desteklemek için para aktarılmasını, finansal hizmetler sunulmasını yönetti. El Nusra militanlarının seyahatlerini sağladı, kolaylaştırdı. El Kaide’ye mali kolaylaştırıcılık hizmeti sundu” denildi. 

ABD’nin dünya çapında kara listeye aldığı 11 kişiden biri olan Malatya Pütürge doğumlu Fatih Hasar için ABD Hazine Bakanlığı’nın yayınladığı kimlik bilgileri şöyle: 

Name:  Fatih Hasar

AKA:  Ubayd at-Turki

DOB:  September 1, 1989

POB: Puturge, Turkey

Citizenship:  Turkish

National Identification Number:  (F.H.'nin T.C. Kimlik Numarası verilmiş)

Amerikan Yönetimi’nin kara liste kararının hemen ardından ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yabancı savaşçıların engellenmesine ilişkin tarihi bir karar tasarısını 15-0 oybirliği ile kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız