SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'nin Yeni Başkanı Donald Trump

0
Güncellendi - 2016-11-09 14:41:24
ABD'nin Yeni Başkanı Donald Trump
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 270 delegeye ulaşarak ABD’nin 45’inci Başkanı seçildi.

ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçimleri kapsamında sandık başına giden seçmen kararını verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Pensilvanya eyaletini de kazanarak 274 delegeye ulaştı. Böylece Trump, başkan olabilmek için gerekli olan 270 delegeye ulaşarak ABD’nin yeni başkanı oldu. Clinton ise 218 delegede kaldı. Trump’ın kazanmasıyla Cumhuriyetçiler hem Temsilciler Meclisi’nde hem de Senato’da üstünlük sağladı.

ZAFER KONUŞMASI

ABD’de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump, gerçekleştirdiği zafer konuşmasında, “ABD’nin çıkarları her zaman önceliğimiz olsa da herkese karşı adil olacağız. Her insana ve her devlete karşı düşmanlık aramayacağız, ortak zemin arayacağız, dostluk arayacağız” dedi.

ABD’de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump, sonuçların netlik kazanmasının ardından kameraların karşısına geçerek zafer konuşması yaptı. Konuşmasına Hilary Clinton’dan bir telefon aldığını söyleyerek başlayan Trump, “Kendisi bizi tebrik etti. Bizim zaferimizi tebrik etti, ben de onun ailesini tebrik ettim. Çok büyük mücadele verdiler, o da çok çalıştı. Hilary çok uzun süre ve sıkı bir çalışma yürüttü. Ona da ülkemize sunduğu hizmetlerden dolayı şükran borçluyuz ama artık ABD’nin bu bölünmenin getirdiği yaraları sarması lazım. Cumhuriyetçilere, Demokratlara, bağımsızlara sesleniyorum. Bu bir araya gelmemizin, birleşmemizin zamanı. Ben ülkemizdeki tüm vatandaşlara şunun sözünü veriyorum. Bütün ABD’lilerin başkanı olacağım” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyasının sıradan bir kampanya gibi olmadığını, bir harekat gibi olduğunu söyleyen Trump, “İnanılmaz bir harekat gibiydi. Milyonlarca ülkesini seven kadın ve adamın mücadelesiydi. Daha iyi ve daha parlak bir gelecek isteyenlerin mücadelesiydi. Her düşünceden, her ırktan insanların hareketiydi ve bizim ülkemize hizmet sunmamızı istediler. Birlikte çalışarak ülkemizi tekrar inşa etmek görevini üstleneceğiz. ABD hayatını tekrar inşa edeceğiz. Hayatımız dünya çevresinde kullanılmayan projelere bakarak geçirdim ve bunu artık ülkem için yapacağım. Ülkemizin inanılmaz bir potansiyeli var. Her ABD vatandaşı kendi potansiyeline erişecek ve ülkemizin kadın ve adımları unutulmayacak” açıklamasını yaptı.

“Dünyada en güçlü ekonomiye sahip olacağız”

Tüm şehirlerin yeniden inşa edileceğini dile getiren Trump, “Okulları, sokakları, hastaneleri, köprüleri yeniden inşa edeceğiz. Bu da yaptığımızın en iyisi olacak. Milyonlarca kişi bu süreçte çalışacak. 18 aylık kampanya yolculuğumda gazileri iyi tanıdım. Kampanya boyunca çok şey yaşadım ve duyduğum en büyük onur gazilerle geçirdiğim zamandı. Bu insanların yeteneklerini hepimizin saygısına olacak şekilde kullanacağız” dedi.

Vaatlerini de sıralayan Donald Trump, “Çok iyi bir ekonomik planımız var. Büyümemizi iki katına çıkaracağız. Dünyada en güçlü ekonomiye sahip olacağız. Bizimle iyi geçinmek isteyen diğer ülkeler iyi geçineceğiz” diye konuştu.

ABD’nin en iyinin altındaki hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini vurgulayan Trump, “Cesurca hayal kurmamız lazım. ABD’nin çıkarları her zaman önceliğimiz olsa da herkese karşı adil olacağız. Her insana ve her devlete karşı düşmanlık aramayacağız, ortak zemin arayacağız, dostluk arayacağız” ifadelerini kullandı.

Kendisine destek olan ailesine ve yardımcılarına tek tek teşekkür eden Trump, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Tarihi bir olay oldu ama gerçekten tarihi olması için çok iyi çalışmamız lazım. Sizi yüzüstü bırakmayacağımın sözünü veriyorum. Sizin başkanınız olarak çalışmayı heyecanla bekliyorum. 2, 4, 8 senenin sonunda sizler bu gerçekten ‘gurur duyarak yaptığımız bir şeydi’ diyeceksiniz. Kampanya bitti ama şimdi bu hareketin gerçek işleri başlayacak. ABD’liler için çalışmaya derhal başlayacağız. Umuyorum ki başkanınızla büyük gurur duyacağınız işlere imza atacağız. İnanılmaz bir akşam oldu ben bu ülkeyi çok seviyorum.”

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • caner (7 yıl önce)
    malatya için hayırlı olsun :--)
    0
    0
    Yanıtla