SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abdullah Gül Başbakan Olamaz !

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:23
Abdullah Gül Başbakan Olamaz !
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar ve tahminler devam ederken Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kanal 7'de ekrana gelen Başkent Kulisi programında gazeteci Mehmet Acet'in sorularına cevap verdi.

"ABDULLAH GÜL BAŞBAKAN OLAMAZ"

Bülent Arınç, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla Abdullah Gül'ün de başbakan olabileceğinin altını çizmişti. Fakat Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamasında bunun olamayacağını söyledi. "Başbakanımız Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bir başbakan görevi üstlenecek. Cumhurbaşkanımızın milletvekili olmaması hasebiyle hemen bu görevi üstlenmesinin söz konusu olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI MAYIS'TA NETLEŞECEK

Partisinin cumhurbaşkanı adayının Mayıs ayında netleşeceğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı İşler, cumhurbaşkanlığı konusunda henüz netleşen bir yol haritasının da olmadığını dile getirdi.

"ERKEN SEÇİMİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"

Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçmesinden sonra sistemde sorunlar yaşanacağını açıklamalarına ekleyen Emrullah İşler, erken seçim iddialarına  hakkında da, "Erken seçimi gerektirecek bir durum yok." dedi.

"AYM'NİN TWITTER KARARINI USÜLDEN REDDETMESİ GEREKİR"

"3 dönem şartı" tartışmalarına da değinen İşler, siyasetin meslek haline gelmemesi gerektiğine dikkat çeken İşler, AK Parti'nin 'ilke' partisi olmasından dolayı ilkesel bir şekilde 3 dönem şartının kalkmamasının doğru olacağını söyledi. İşler, ancak zaruri bir ihtiyaç olması halinde 3 dönem şartının kalkabileceğini ifade etti. İşler, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını usülden reddetmesi gerektiğini de savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız