SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abdullah Gül'e Red!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Belediye başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanarak gündemdeki konuların bir bölümünü görüşerek karara bağladı. Ağırlığını İmar konularının oluşturduğu gündemdeki konular arasında; 2008 yılı tahmini bütçe, Yerel Gündem21'in (YG 21) Uluslararası Yerel Yönetimler Birliğine katılması, Toptancı Hal Hakem Kurulu'nun Huzur Hakkı, Mülkiyeti Belediyeye ait bazı arsaların satışı veya bağışlanması, kanalizasyon şebekelerinin 2. etapının 1. Etap çalışmalarına dâhil edilmesi ve çalışmaların sürdürülmesi konuları görüşülerek komisyon kararları doğrultusunda karara bağlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı Karar özetlerinin üyeler dağıtıldığı için okunmadan oylanmasına geçildiği sırada MHP'li üye Avukat Taner Özhan söz alarak "Kararlar ve özetleri elimize toplantılardan 1-2
saat önce geçiyor inceleme fırsatı bulamıyoruz" diye konuştu. Başkan Cemal Akın'da "Arkadaşlara söyleyelim de bunun önlemini alsınlar" diye yanıtladı.

Daha sonra mülkiyeti Belediyeye ait İzzetiye Mahallesi 157 Nolu parseldeki bir arsanın okul yapımı için bağışlanması ve Şifa Mahallesi 240 no'lu parselde (Eski garajlar) bulunan ve mülkiyeti belediye ait bir arsanın satılmasının gündeme alınması ve karara bağlanması oylanarak kabul edildikten sonra gündem maddelerine geçildi.

Toptancı Hal Hakim Kurulu'nun Huzur Hakkı, YG21'in Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği- Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)na katılması, İzzetiye Mahallesi'nde bulunan Yusuf İzzet Paşa cami yanında bulunan ve mülkiyeti Belediye ait 40m2'lik arsanın Müftülüğe satışı veya bağışı, Mülkiyeti Belediyeye ait Çamurlu Köyü 4650'adada (YİMPAŞ arkası) yurt yapımı için bir derneğe satılması ve çalışmaları devam eden 1.etap kanalizasyon şebeke döşemesine 2. etap'ında eklenmesi okundu ve komisyondan geldikleri şekilde kabul edildi.

Ardından 135 Milyon YTL (135 trilyon lira) olarak hazırlanan 2008 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Mandal, kısa bir konuşma yaptı. Mandal, Malatya gerçekleri ile halkın durumunun göz önünde bulundurarak bütçeyi hazırladıklarını söyledi. 2008 yılı tahmini bütçesi (rapor üyelere dağıtıldığı için) okunmadan kabul edildi.

Daha sonra imar konularını içeren gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesinde bulunan İskender Mahallesi 82 Ada 26,27, 28 nolu parsel, İzzetiye Mahallesi 1074 ada 1 nolu parsel ve 601 ada 82 no'lu parseller, Akpınar Mahallesi 114 ada 8 nolu parseller için verilen kat artış talepleri komisyon kararı doğrultusu kabul edildi.

Çilesiz Mahallesi (Ankara asfaltı) 4426 ada 1.No'lu parselde bulunan binanın çekilerek diğer yapılarla aynı mesafeye gelmesi için çekme mesafesinin 15m.'den 13.80'e düşürülmesi, Eşref Bitlis Lisesi Kuzeyinde bulunan bir
alanın okul alanı olarak ayrılması, İnönü Mahallesi 284 ada 74 nolu parselde bulunan (Kavuklar petrol) benzin istasyonuna LPG istasyonu ruhsatı verilmesi, Samanköy ve Yeşiltepe bölgelerinde bulunan ve tarım alanı olan arsaların daha önce yapılan İmar planlarının tadili komisyon kararları doğrultusunda kabul edildi.

Çamurlu köyü 4641 ada 2 nolu parselin kat artışı talebi, komisyonun uygun görmemesi yönündeki karar oylanarak kabul edildi.

Belediye tarafından Tecde'de yaptırılan kültür merkezine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının verilmesi önerisini, İmar Komisyonunun "daha merkezi ve daha prestijli" bir yere cumhurbaşkanının isminin verilmesi gerekçesiyle reddetmesi kararına da meclisten onay geldi.

Bu arada MHP'li üye Ayşe Vanlı söz alarak, Soykan Parkı olarak bilinen alanın adının "Yeni Cami Meydanı" olarak değiştirilmesi kararının Valilikten onaylanmaması sonrası gelişme olup olmadığını "Valilikçe reddedilen Yeni Cami Meydanı isim konusunun son durumu nedir?" diye sordu. Başkan Akın; "Valiliğin reddetmesi ile eski statü devam etmektedir. Yani bir değişiklik yoktur" diye yanıtladı.

Saray mahallesi 1142 ada 8 nolu parsel için verilen kat artış talebi, Çamurlu köyü 403, 404 nolu parsellerin imar planı dışında tutulması yönündeki "Taşocağı" sahibinin talebi "Toplu konut ve rekreasyon alanı" olduğu gerekçesiyle, Tecde 2217 ada 5 nolu parsel(Şentepe) hakkındaki kat artışı talebi " İmar planına uymadığı" gerekçesiyle komisyon raporu doğrultusunda reddedildi. Beydağı Kentsel dönüşüm çalışmalarının sürmesi ile Cihadiye köyü 159 ada 4 nolu parsel (3.OSB) olarak ayrılması düşünülen bölgede benzin istasyonu kurulması talebi bölgenin durumunun belli olduktan sonra görülmesi gerekçesiyle komisyon kararları doğrultusunda reddedildi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta şehit olan Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun isminin, doğduğu sokak olan Akpınar Mahallesi Aslantepe caddesi 1.ara'ya verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin sonraki maddelerinin Aralık ayında görüşülmesi ve sonraki toplantının 5 Aralık'ta yapılması kararlaştırıldı.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız