SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Abdullah Gül'ün Adının Malatya'da Ne İşi Var?'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının Sümerpark'a verilmesini yazdı..

Hürriyet'te 8 Eylül Pazartesi günü "Abdullah Gül'ün adının Malatya'da ne işi var?" başlığıyla yayınlanan yazı şöyle:

...

"Abdullah Gül’ün adının Malatya’da ne işi var


İSTANBUL Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin oğlu Ömer Tanrıverdi’nin sünnet düğünü için geçen pazar akşamı Bahçelievler’deki Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nın bahçesine girdiğimde, Malatyalı işadamı Turan Eriş beni görür görmez konuyu açtı:

Malatya’da Mensucat Fabrikası’nın (Sümerbank) karşısında Mensucat Evleri vardı. Belediye oradaki evleri yıkıp, yeşil alana dönüştürdü.

- Son birkaç gidişimde dikkatimi çekti, güzel olmuş.

 Belediye orayı yeşil alana dönüştürmekle en iyisini yaptı ama bir itirazım var.

- Nedir?

 Belediye Meclisi, "Sümerpark" diye bilinen yere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını vermeyi kararlaştırmış.

- Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın zaten AKP’li. Yaptığı parka AKP’nin içinden çıkmış Cumhurbaşkanı’nın adını vermesi doğal değil mi?

 Öyle ama Sümerpark, Malatya için özel bir yer.

- Ne anlamda?

 Sümerbank, Cumhuriyet döneminde sanayileşmenin ilk temel taşlarından biri. Sümerbank’ın bir fabrikası da Malatya’ya kurulmuş. Belediye, o parkın adında Sümerbank’ı korumalı. Sümerbank’ın hem Türkiye, hem Malatya için önemini o parkın adıyla gelecek kuşaklara taşımalıyız.

Turan Eriş’in Abdullah Gül adına itirazının temelinde "Sümerbank" adına sahip çıkılması olsa da, içinden geçen bir başka yönünü de benimle paylaştı: "Sayın Abdullah Gül, Malatya için özel birşey yapmış değil. Kayseri’nin her köşesine Abdullah Gül adı verilebilir. Ama Malatya’da gerek var mı?"

Daha sonra DHA Malatya Temsilcisi Mikail Pelit’e sordum, Sümerpark’ın adının Abdullah Gül’e dönüşmesi önerisini meclise Belediye Başkanı Cemal Akın götürmüştü. Akın, önerisine gerekçe olarak, "Sümerpark’ın yapımıyla Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin aynı döneme denk gelişini" göstermişti.

Mikail’le konuştuktan sonra yerel gazetelerden Malatya Hakimiyet’in internet sitesine girdim. Epeydir bu konuda anket yürütüyorlarmış. Ankete baktım, 7 bine yakın kişi katılmış, yüzde 93’ü Abdullah Gül adına itiraz etmişti.

22 Temmuz seçimlerinde AKP’ye yüzde 70’e yakın oy veren Malatyalı’dan Sümerpark’ın adı konusunda böyle bir itiraz gelmişti.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Adınızı kentimizde önemli bir parka vermeyi düşünüyoruz" dese, Gül’den, "Yapmayın" yanıtı alırdı sanırım.

Yanılıyor muyum?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız