SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abdurrahman Arıcı Demiş ki: "Arslanboğa'nın Yanındayız"

0
Güncellendi - 2019-10-29 17:30:41
Abdurrahman Arıcı Demiş ki:
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezinin aylık olağan toplantısı, TFFHGD Genel Başkanı, Temsilciler Kurulu Başkanı, 23. Dönem Antalya Milletvekili, Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın (sağ baştaki) katılımıyla Malatya’da gerçekleştirildi. Arıcı, TFFHGD Malatya Şubesi’ni ziyaretinde kendisine profesyonel hakemlik sözleşmesi feshedilen hakem Suat Arslanboğa ile ilgili yöneltilen soruya, “Suat Arslanboğa bana ve yönetimime ‘sözleşmem feshedildi, bu konuda ne yapabilirsiniz?’ diye bir müracaatta bulunmuş değildir. Ben basından okuyarak ve Türkiye Futbol Federasyonu ile özel olarak yaptığım görüşmelerde bunu öğreniyorum. Başka bir arkadaştan imzalanan sözleşme örneğini alarak sözleşme maddelerine vakıf oldum. Biz Suat Arslanboğa’nın her zaman yanındayız ve her zamanda yanında oluruz” dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezinin aylık olağan toplantısı, TFFHGD Malatya Şubesi Başkanı ve TFFHGD Genel Saymanı Ata Yıldırım ile İl Hakem Kurulu Başkanı Kaan Akın Öz’ün ev sahipliğinde Malatya’da gerçekleştirildi.

TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı ve yönetim kurulu üyeleri toplantı öncesi Malatya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Arıcı ve yönetim kurulu üyeleri Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’i ziyaret etti.

TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya’daki ziyaret ve temaslarının ardından Malatya hakem ve gözlemcileri ile dernek binasında bir araya geldi.

Arıcı’nın ziyareti esnasında şube önüne siyah çelenk bırakan Malatyalı sivil toplu kuruluşları, hakem Suat Arslanboğa’ya sahip çıkılmadığı iddiasıyla protestoda bulunarak, açıklama yaptı.

Bu protestoyla birlikte dernek binasına giren Arıcı, Malatyalı hakemlerle bir arada bulunduğu için memnun olduğunu ifade etti.

Anadolu hakemlerinin kendisinde farklı bir yerinin olduğunu ve her zaman hakemlerin yanında olduğunu dile getiren Arıcı, hakemlere başarılar diledi.

Arıcı, gazetecilerin ‘Suat Arslanboğa’nın profesyonel hakemlik sözleşmesinin feshedilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna şu cevabı verdi:

“Suat Arslanboğa, Türkiye Futbol Federasyonu’nda sözleşmeli hakem. Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği bu sözleşmenin hiçbir yerinde yok. 22 hakem arkadaşımız, Türkiye Futbol Federasyonu ile bu sözleşmeleri imzalarken derneğimizden herhangi bir görüş almamıştır. En azından ben şunu beklerdim; hukuki anlamda biz onlara yardımcı olalım. Çünkü taraflar arasında bir sözleşme imzalanıyor ve biz daha sonrasında öğreniyoruz sözleşme şartlarını. Sözleşmenin şartlarından birisi şu şekildedir; ‘Taraflardan her biri her zaman ve herhangi bir sebep bildirmeksizin sözleşmeyi feshedebilir.’ Bu maddenin hukuki sorumluluğu nasıl olacak? Sözleşme de bununla ilgili hiçbir şey yok. Biz sonradan bu bilgilere vakıf oluyoruz. Çünkü bu 22 hakem arkadaşımız ‘biz Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşme imzalıyoruz’ diyerek, derneğimize herhangi bir bilgi vermedi ve herhangi bir müracaatta da bulunmadı. Ama bu demek değildir ki biz bu arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını savunmayacağız. Ben, Suat Arslanboğa’nın çıktığı o maçtaki yönetiminin arkasında durmam. Yaptığı teknik hatalarla ilgili cezası ne ise onu çeker. O benim dışımda. Ama Suat Arslanboğa’nın insan olarak, hakem olarak her zaman arkasındayım, yanındayım. Benden yardım istediği an ben her zaman yanındayım. Ayrıca yakın zamanda yaptığım açıklamada ‘Suat Arslanboğa’nın hakemliğine devam edeceğini, Süper Lig’de görev yapan 43 hakem bulunduğunu ve bunlardan sadece 22 arkadaşımızın sözleşmeli, diğer arkadaşlarımız maç yönetmiyor mu, yönetiyor. Suat Arslanboğa’da onlar gibi maç yönetecektir.’ Suat Arslanboğa bana ve yönetime gelip, ‘sözleşmem feshedildi, bu konuda ne yapabilirsiniz?’ diye müracaatta da bulunmuş değil. Ben basından okuyarak ve Türkiye Futbol Federasyonu ile gerekli girişimlerde bulunarak özel olarak yaptığım görüşmelerde bunu öğreniyorum. Başka bir arkadaştan sözleşmeyi alıp, inceleyip bunları görüyorum. Biz, Suat Arslanboğa’nın her zaman yanındayız ve her zamanda yanında oluruz. Sözleşme karşılıklı olarak yapılan bir şey. Bu sözleşmenin neye göre iptal edildiğini de bilmiyorum. Gerekçe nedir bilmiyorum çünkü bana bunu getirecek Suat Arslanboğa’dır. Merkez Hakem Kurulu ile görüşen, konuşan kendisi, o öğrenecek. Çünkü dernek olarak biz bu sözleşmenin hiçbir yerinde yokuz. Ben insan olarak, hakem olarak her zaman yanındayım. Yine söylüyorum; o maçta yaptığı hatalarda yanında değilim. Hakem olarak yaptığı hatalar karşılığını bulur. Bu süreçten sonra benim ve yönetimimin yapacağı şey aynı hataları başka bir hakem yapar da bunlar göz ardı edilirse, biz o zaman Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun karşısına dikiliriz. Çifte standart uygulanırsa bunun karşısında her zaman oluruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • yıldırım (4 yıl önce)
    abdurahman arıcı demişki suat arslanboğanın yanındayız!... bende diyorumki yalançının ?????..
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    OLDU OLACAK YUNUS YILDIRIMI DA DAVET EDİP ONA DA BİR PLAKET VERSEYDİNİZ! NEDE OLSA MALATYASPORU KATLEDENLERİN BAŞINDA O DA VARDI! HEY GİDİ GUNLER HEYY! GEÇMİŞTE BİZİ DİLİM DİLİM DOĞRAYANLAR BUGÜN HAK ETMEDİKLERİ NE MUAMELELER İLE ÖDÜLLENDİRİLİYOR!
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    NE SÜREKLİ BU MALATYA DÜŞMANINI HABER YAPIP DURUYORSUNUZ? DAHA GEÇEN GÜNDE SİTENİZDE HABERİ ÇIKMIŞTI VE ÜSTELİK ÇOK LAYIKMIŞ GİBİ BİRDE BELEDİYE BAŞKANI BUNA PLAKET BİLE VERMİŞTİ VE BÜTÜN MALATYALILAR HEP BERABER TEPKİ GÖSTERMİŞTİK! SONUÇTA 1990 YILINI HATIRLAYANLAR O YIL BU ADAMIN MALATYASPORU KÜME DÜŞÜRÜLMESİNDE BAŞ ROL OYNAYAN ZALİMİN BİRİ OLDUĞUNU DA HATIRLAYACAKLARDIR! TEKRAREN SÖYLÜYORUM MALATYALILAR OLARAK BUNA HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ ETMEYECEĞİZDE...
    0
    0
    Yanıtla