SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD'ye Cevap Vereceksen Tütün Yasasını Çek"

0
Güncellendi - 2017-10-11 01:53:03
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ABD Türkiye’ye her türlü vizeyi yasakladı. Ama çıkarılmak istenen tütün yasası  Amerika’nın büyük şirketleri için çıkarılıyor. Ey Hükümet ABD’ye cevap vereceksen, ilk  yapacağın şey tütün yasasını  meclisten çekmektir.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba  başkanlığında Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ile PM Üyesi Ali Öztunç’tan oluşan heyet  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  görevlendirmesiyle Adıyaman’da tütün üreticilerinin sorunlarını yerinde inceledi.

Sabah saatlerinde Adıyaman’da ki tütün pazarına giden heyet adına kalabalık gruba seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Buraya geliş amacımız hem meclisteki gelişmeleri sizlere aktarmak, hem de sizin burada söyleyeceklerinizi yarından itibaren TBMM de sizler adına gündeme getirmek için geldik. Size konuşmaya değil, sizlerin sıkıntılarınızı dinlemeye geldik”dedi..

TÜTÜNE SİYASİ GÖZLE BAKMIYORUZ

“Altını çizerek söyleyelim ki bu yasayı hazırlayanlar bu topraklardaki insanların dostu değil.”diyen Ağbaba, “ İddiayla söylüyorum bu yasayı büyük tütün kartelleri hazırlayıp hükümetin önüne sundu. Belki birileri tütün nedir bilmez. Birilerinin aklına zenginleşme olarak görebilir. Bu işi yapanların altlarında Mercedes’i olduğu, yalılarda oturduğu düşünülebilir. Ancak durum böyle değil. Tütün Adıyamanlı için çocuğunun ekmek parasıdır. Tütünden kimse zenginleşmiyor. Herkes ailesinin geçimini ancak sağlıyor. Biz tütüne siyasi gözle bakmıyoruz. Bunu bir ekmek meselesi olarak, aş meselesi olarak görüyoruz. Biz başından beri söylüyoruz. Burada amaç kendi toprakları ekip biçen , alın teriyle geçimini sağlayanlar için hazırlanmış bir yasa değil. Bu yasa büyük sigara firmalarını zenginleştirmek için hazırlanan bir yasa, onların dayatmasıyla hazırlanan bir yasa.

TÜTÜN YASASI MİLLİ DEĞİL

Her şeye milli vurgusu yapıldığını ancak tütün yasasının milli bir yasa olmadığını belirten Ağbaba, “Dün ABD Türkiye’ye her türlü vizeyi yasakladı. Ama çıkarılmak istenen tütün yasası  Amerika’nın büyük şirketleri için çıkarılıyor. Ey Hükümet ABD’ye cevap vereceksen, ilk  yapacağın şey tütün yasasını  meclisten çekmektir. Tütün ekimini yasaklayacağına, tütün ekimini desteklemelisin.” ifadelerini kullandı.

GÖZÜMÜZÜ BUDAKTAN SAKINMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü Adıyamanlıların kendi ekmeklerine sahip çıkmak için sokağa çıktıklarını, seslerini yükselttiklerini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Pazartesi günü yürüyen insanların, haklarını isteyen insanların sesi Ankara’dan duyuldu. Bakan bazı düzeltmeler yapacağız dedi. Bizim komisyon sözcümüz Eski bakan Zekeriya Temizel’in komisyonda çok çabası oldu. CHP komisyon üyelerinin yasanın geri çekilmesi yönünde çok çabası oldu. Bir geri adım atıldı. Bu düzenlemenin tamamen geri çekilmesini istiyoruz. Biz tütün ekiminin yasal güvence altına alınmasını isterken bir de baktık ki tütün ekimi ve satışı yasaklanıyor. Bu sadece tütün ekenlerin sorunu değil. Adıyamanlı esnafın da, esnaf odasının da, ziraat odasının da sorunu. Herkesin sorunu. Tütün yasaklanırsa, çay ocağı da, berber de, lokanta da iş yapamaz. Bu mücadele herkesin mücadelesi olmalı. Hep beraber sesimizi yükseltmeliyiz. Huzurunuzda bu meydanda bir söz veriyorum. Gözümüzü budaktan sakınmadan ,sizin ekmeğiniz için, aşınız için, mecliste bu yasanın geçmemesi için her türlü girişimde bulunacağımızı bilmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

SENİN MUHATABIN ADIYAMANLI TÜTÜN ÜRETİCİSİ

Ağbaba konuşmasının devamında “Cumhurbaşkanı milletle inatlaşmaya gelmez diyor. Adıyamanlıyla inatlaşmaya gelmez. Gel bu yasayı meclisten çek. Muhataplarıyla konuş. Tütün konusunu bir düzene bağla. Muhatabın kim Adıyamanlı tütün üreticisi. Adıyamanlı Abuzer Dayı. Amerika’daki Coni değil.Senin bir tane muhatabı var, tütün eken üreticiler. Tütün üreticileriyle görüşeceksin, ona göre düzenleme yapacaksın. Ben yaptım demekle bu iş olmaz. İnşallah tütün yasağını geri çektireceğiz. Sadece burada bulunan 5 milletvekilimizle değil, başta genel başkanımız olmak üzere 133 milletvekilimizle haklı davanızda sizinle beraberiz.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MALATYALI (6 yıl önce)
    ADIYAMANLI BU TÜTÜNÜ EKMESE BİLE 16 MİLYON TİRYAKİ BU SİGARAYI İÇECEK AMA BU KEZ AMERİKAN SİGARALARI OLACAK SİGARA ORTALAMA 10 LİRA X 16.000.000 = 160.000.000 ( 43.000.000 USD / GÜN X 365 YILDA 16 MİLYAR DOLAR ) PARAMIZ DIŞARIYA GİDECEK YAZIK , ÜRETMEMİZ LAZIM , MİLLİ EKONOMİ MODELİNDE ÜRETEBİLDİĞİMİZ HERŞEYİ KENDİMİZ ÜRETMELİ , KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ TÜKETMELİ VE MÜMKÜNSE DIŞARIYA DA SATMALIYIZ Kİ İSTİKRARLI BÜYÜME OLSUN , GELİŞMİŞ BÜYÜK EKONOMİ OLABİLELİM...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ozerdem (6 yıl önce)
    Dediniz pamuk fındık kaysı buğday arpa daha nice tarım bitti ABD nin elinde ki sigarayı unutturup Adıyamanlının tütünümü zorunuza gitti Yeşilaycı oldunuz samanı ithal eti ithal ettirdiniz aklınız nerde idi FANATİKLİK çok iyi değil taraf olup tutucu olmak HALKIN HAKINI VERMEMEK DEĞİLDİR
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsamettin (6 yıl önce)
    Vayy beee helal olsun be yine tek ses tek tepki sayın Veli beyden...helal olsun sayın vekilim Allahina gurban Veli Agbaba...yolun açık olsun yigidim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (6 yıl önce)
    Umarım tamamen tütün ve sigara yasaklanır, sağlığa zararlı birşeyin peşinden koşmakdan başka birşey yaptıkları yok, iyiki bırakmışım, birde içenler görsün o başına oturup resim çektikleri yerde üstüne bastıkları tütünüde o pislik içindeki tütünü içecekler satın alanlar, bir kez daha düşünün içmeyin bırakın siyaset malzemesi yapıyorlar ve ayakları ile bastıkları tütünüde para verip alıp içeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • oguzhan (6 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    evet tütün sağlıga zararlı ama bir ilin geçim kaynagı bu eger yasak geliyorsa bu insanlar geçimlerini sağlayacak iş ortamları yapılsın burdan yazmak konusmak çok doğru değil bir adıyaman a gelin görün insanları türkiyenin %70 petrolu adıyaman da çıkıyor kimin bilgisi var türkiye petrolleri bölge müdürlügü adıyaman da bir adıyaman lı çalışmıyor çalısanların hemen hemen hepsi batmanlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsamettin (6 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Sana ne bilader sana neeeee... para benim ciger benim sana neeeee...sayin vekille laf diyecegine yerli milli tütünü destekle
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gültekin (6 yıl önce)
    tütünlerin sokaklarda kaçak satılmasına ne diyeceğiz peki. devlete vergi vermeden el altından satılan tonlarca tütünün parası nereye gidiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Devlet yine yakmak için tütün alsın istiyor.O devirler geride kaldı.Çiftçiyi devlet memuru yapan zihniyet yine o eski günleri istiyor.Dünyadaki uygulamaları araştırıp öğrenmek isteyen varmı? Boş boş demogoji yapıp siyasi rant elde etmek isteyen CHP boşuna tırmalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esas sen boş konuşup demogoji yapma da amerika emriyle cikarilacak bu yasanın karşısında duran bu yigide bu cengavere saygisizlik etme..sen kimsin !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Bi anlasak
    0
    0
    Yanıtla