SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD'yi İnsanlığa Karşı Suç İşlemekten Yargılayacağız"

0
Güncellendi - 2019-03-19 03:09:03
A- A+ PAYLAŞ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin uyguladığı yaptırımlarla insanlığa karşı büyük bir suç işlediğini söyleyerek ABD’nin yargılanması gerektiğini belirtti.

Hükümet toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkının büyük sıkıntılar ve zorluklar çektiğini belirterek, "Bu dönemde düşmanlarımız tüm güçlerini İran aleyhinde kullanmaktalar” dedi.

İran’da yaklaşan Nevruz Bayramı ve yeni yıl kutlamaları öncesinde, hükümetin gerçekleştirdiği yeni yatırım ve hizmetlere ilişkin genel değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da yaşanan kuraklığa işaret ederek, "Hükümetimiz bu konuya ayrıca önem vermektedir ve yaklaşık bin 500 köyde yeni su kanalları inşa ettik” ifadelerini kullandı.

İran’ın yabancı güçler tarafından tehdit altında olduğunu ve düşmanın İran’ın ilerleyişini engellemek istediğini kaydeden Ruhani, ”ABD hiçbir delil yokken nükleer anlaşmadan ayrılarak İran’a yönelik en ağır yaptırımları uygulamaya başladı. ABD’liler uyguladıkları bu yaptırımlar ile tekrar Tahran’a dönerek İran halkı üzerinde söz sahibi olmak istiyorlar” diye konuştu.

ABD’nin yaptırımlar ile istediği hedefe ulaşamayacağını ve yaptırım tasarılarında rolü olan kişilere dava açacağını vurgulayan Ruhani, ”ABD ve Siyonist İsrail rejimi bölgedeki işbirlikçi müttefikleri ile birlikte bizden 40 yılın intikamını almak istiyorlar. Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili organlarımızı devreye sokarak ABD’yi insanlığa karşı suç işlemekten yargılayacağız” ifadesini kullandı.

İran halkının tüm baskı ve zorluklara rağmen yaptırımlara karşı direndiğini belirten Ruhani, ”Biz nükleer anlaşma ile birlikte ABD’ye büyük bir kayıp vermiş olduk. Onlar bizim de nükleer anlaşmadan ayrılacağımızı düşünüyorlardı. Ancak biz nükleer anlaşmada kalarak onların bu oyununu bozmuş olduk” şeklinde konuştu.

Tahran, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız