SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'yi 'Sandy' Vurdu...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:32
ABD'yi 'Sandy' Vurdu...
A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan Sandy kasırgası sebebiyle en az 10 kişi öldü, 5.2 milyonu aşkın insan elektriksiz kaldı. New York ve New Jersey'de birçok yeri su bastı. Saatte ortalama 20 bin kişi 911'i arayarak yardim istiyor. New York kıyılarını 4 metrelik dalgalar dövüyor.

Sandy, New Jersey eyaletine saatte 80 kilometreyi aşkın hızla giriş yaptı. Sandy'nin bu haliyle bile, tropik kasırga özelliğini yitirmesine karşın hala kasırga düzeyinde etkili rüzgara sahip olduğu belirtiliyor. Fırtına, New York, Washington, Baltimore ve Philedelphia gibi büyük nüfus yoğunluğuna sahip şehirler dahil ülkenin doğu kıyılarını etkilemeye devam ediyor. Sandy'nın kuzey ve batıdan gelen soğuk hava dalgalarıyla birleşecek olmasının yıkıcı etkilerini artıracağı kaydediliyor. Rüzgarın hızı 120 ila 135 kilometre arasında değişiyor. 

Fırtına yüzünden ölenlerin sayısı şu ana kadar 10'a ulaştı. Bunlardan 5'i New York eyaletinde gerçekleşti. Fırtınanın ülkeye 10-20 milyar dolar zarara yol açacağı tahmin ediliyor. Sandy'nin, Amerikan tarihindeki bedeli en fazla doğal felaketlerden biri olabileceği belirtiliyor. 1200 kişinin ölümüne neden olan Katrina kasırgası ABD ekonomisini 108 milyar dolar zarara uğratmıştı.  

Doğu kıyılarında zemin katlarda yaşayan 1 milyondan fazla insanın evlerinden tahliyesi isteniyor. Eyaletlerden fırtına nedeniyle su baskınları haberleri gelmeye başladı. Sandy'den etkilenen bölgelerde bugün okullar, federal kurumlar kapalı kalmaya devam edecek. Uçak, tren, otobüs ve metro seferleri yapılamayacak. Yetkililer, Amerikalılara evlerinde kalmaları yönündeki uyarılarını da tekrarlıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız