SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'yi Türkiye'nin 'Kürecik Kozu' Yumuşatmış

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, "Rusya'nın Afrin Mesajı Neydi" başlıklı yazısında, ABD'nin Afrin operasyonu ile ilgili yumuşamasının gerisinde, Türkiye'nin Adana- İncirlik Hava Üssü ve Malatya- Kürecik Radar Üssü kozlarını ortaya sürmesinin yattığını öne sürdü.

Selvi'nin yazısının İncirlik ve Kürecik ile ilgili son bölümü şöyle:

"...Bir koluna FETÖ’yü, diğer koluna YPG’yi takan ABD, başlarda karşı olduğu Afrin operasyonu hakkında nasıl yumuşadı?

ABD’nin söylemini yumuşatmasının perde arkasında ilginç gelişmeler yatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı tutumu belirleyici oluyor. ABD, operasyona karşı çıktığı takdirde maruz kalacağı kayıpları göze alamıyor. Bu süreçte yaşanan bir anekdotu aktarmak istiyorum. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a, “İlişkiler geri dönülmez bir noktaya gider. Kamuoyunda baskı var, İncirlik’i ve Kürecik’i kapatın diyenler var. Bizi tek taraflı adımlar atmaya zorlamayın. Eğer bunları göze alıyorsanız bu işlere devam edin” diyor. Çavuşoğlu, İncirlik ve Kürecik kozunu sahaya sürünce, Tillerson’ın yüzü değişiyor.

Afrin satrancı böyle oynanıyor. Bakalım Münbiç kozumuz ne olacak?"

Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Abdulkadir Selvi'nin yazısı

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Kürecik Radar Üssü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mahir Tunç (6 yıl önce)
    Bütün yabancı üsler kapatılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (6 yıl önce)
    Er geç bu iki yer kapanmalı adam kucağımızda oturuyor sakalımızı yoluyor İncirlik-Kürecik İstanbul Alemdağdaki Hava üssü eninde sonunda kapatılmalı bence.
    0
    0
    Yanıtla