SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD'yi Yeni Yenilgiler Bekliyor"

0
Güncellendi - 2018-10-05 02:59:27
A- A+ PAYLAŞ

İran’ın Ruhani lideri Ali Hamaney, İran ile BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin yaptığı nükleer enerji çalışmalarının kontrol altına alınması şartıyla uygulanan yaptırımların kaldırılması anlaşmasından ABD’nin çekilip İran’a yeniden yaptırım kararı uygulamasına sert tepki gösterdi.

İran’ın Ruhani Lideri Ali Hamaney, Tahran’da Azadi Stadyumu'nda Basic Halk Seferberlik Güçleri’ne yaptığı, devlet televizyonunda da yayımlanan konuşmasında ABD’nin Lübnan, Suriye ve Irak’ta yenildiğini onu yeni yenilgilerin beklediğini söyledi. Hamaney, kibirli küresel liderleri ve ABD yönetiminin İran halkına uyguladığı ağır yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın iddia ettiği gibi İran halkını çökertemeyeceğini, bunun yalnızca bir slogan olmadığını ifade etti.

Hamaney, ABD ve müttefiklerinin asla istedikleri zafere ulaşamayacağını söylediği konuşmasında, seferberlik güçlerinin bilimsel çalışmalarıyla inkarcı terörizmi önleyeceğini bütün engellemelere karşı ilerleme yolunun açık olduğunu kaydetti.

"Ülkemizi İngiliz ve Amerikan kolonisi olmaktan kurtarmaya başardık" 

Hamaney sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizi İngiliz ve Amerikan kolonisi olmaktan kurtarmaya başardık. İran düşmanların milletimizi bölme komplolarına karşı durabildi ülkenin birliğini sağlayabildi” dedi.

İran’ın Ruhani Lideri Ali Hamaney, ABD’nin Lübnan, Suriye ve Irak’ta ve başka ülkelerde yenildiğini ve onu başka yenilgilerin beklediğini ifade etti. Hamaney, ABD'nin uluslararası anlaşmalara saygısı olmaması, demokrasi yanlısı olduğu yalanı ve İran’a karşı yalan suçlamaları sebebiyle uluslararası eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

Tahran, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız