SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Abiciğim İşte Onur!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor teknik sorumlusu Sinan Alkış (üstteki fotoğrafta), İstanbulspor karşısında elde edilen 4-0'lık galibiyeti mükemmel bir oyunla aldıklarını söylerken, İstanbulspor Teknik Direktörü Naci Şensoy (alttaki fotoğrafta)'dan Malatyaspor'a övgü geldi.

MALATYASPOR CEPHESİ..
Malatyaspor teknik sorumlusu Sinan Alkış şunları söyledi:

"Maçtan önce yaşanan tatsız olaylar. Fakat hiçbir şekilde oyun motivasyonumuzu bozmamıştır. Şu anda 20 kişilik kadromuzla hepsi oynamaya hazırdı. Hepsi görev bekliyorlardı. Sonuçta çok onurlu bir şekilde, mükemmel oyun, mükemmel bir skor aldılar futbolcularımız.

Şu anda Kayyum Heyeti atanması. Başta sayın Atilla beyin destekleri, özgüveni bizlere aşılaması. Tabii müsabaka öncesi şartlar ne olursa olsun bu müsabakaya çıkıp, bu müsabakayı en iyi şekilde sahada pozitif futbol oynayarak, bunu da sahada gösterdiğimize inanıyorum. Her blokta mükemmel bir anlayış ve mükemmel futbol ve sonucunda mükemmel bir skor. Futbolcularımızı bu onurlu mücadelesinden dolayı, bu taktire şayan mücadelesinden dolayı hepsini tebrik ediyorum."

İSTANBULSPOR CEPHESİ..
İstanbulspor Teknik Direktörü Naci Şensoy da, Malatyaspor'lu futbolcuların mücadelesini kutladı ve şöyle dedi:

"70 milyon Türk insanının karakterinin, ruhunu , Malatya futbolcularında gördüm, tebrik etmek isterim.

Nedir o ruh, karakter. En kötü dönemde, tarihimize bakarsak en ağır dönemlerde, en zor dönemlerde bu millet kendi ruhunu göstermiştir. Onurlu, onur meselesi yani. Bunlar yabancı değil. Malatyasporlu futbolcuları hepsi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları arkadaşlar. Buradan çok iyi ders almamız lazım. Psikolojik faktörler, yani mental, zihinsel faktörler bugün bu maçı aldı, açık ara gördünüz.

Eğer yönetim olsaydı çok daha iyi şartlarda bu skoru almayacaktı Malatyaspor. En kötü dönemde gurur meselesi, onur meselesi. Süper Lig’de oynayan futbolcular var. Onur meselesi verdiler. 10 kişilik bir takım yedekleri bile olmayan. Bunun için tebrik ediyorum. Şapka çıkartması gereken bir olay.

Bize gelince tam tersi. Bu ligin futbolcularından kurulu olmayan futbolcular. Zihinsel olarak mental olarak bu lige hazır değiller. 10 dakika geç başlayınca hemen haberlerini aldılar, maç oynanacak mı, oynamayacak mı? 8 kişiyle mi çıkacaklar? Yani kaldıramadılar rehaveti. Tam bir rehavete girdiler dikkat ederseniz. 10 dakika geç başladı maç. Malatyaspor’u tebrik ediyorum. Biran evvel futbolcuların gösterdiği karaktere şapka çıkarmasını ve bir an evvel sahiplenmesini istiyorum.

Bize gelince, bugün yönetimle oturum değerlendirecem. Bu kadar ruhsuz maça çıkılmaz. Yani sebepleri ne olursa olsun. Ben çok objektif olarak, bir teknik direktör olarak takımını çok iyi tanıdığım için böyle bir ifade veriyorum. Böyle bir demeçte bulunuyorum. Çünkü hakikatten psikolojik olarak bu tür olayları kaldıramayacak mentalitede, mantaliteye sahip futbolculardan kurulu bu takım yani. Ben kurmadım tabii. Oturacağım yönetimle değerlendireceğim arkadaşları. Bazı sakatlıklarda yaşadık, bazı talihsizliklerde. Ama maalesef kapasite meselesi. Bir koyundan bizim köyde çok güzel bir söz vardır. Bir koyundan bir deri çıkar. Ben bir koyundan 2 deri çıkarmaya çalışıyorum. İşim çok zor. Ama Naci Şensoy olarak kendi ismimi de korumak için elimden gelen her şeyi de yapacağım. Bundan sonrada iyi düşünüp doğru bir karar almaktan yanayım şahsım adına. Biraz diplomatik konuşuyorum ama.

…Bir koyundan bir deri çıkar yani. Ben bir buçuk çıkarmaya çalışıyorum. Yönetimle öyle ilişkilerimiz var ki. Saffet Sancaklı aynı zamanda benim menejerim. Dostane ilişkilerimiz var. Onu çok iyi değerlendireceğim. Onu oturacağız, çok sağlıklı kaprisi bir kenara bırakıp çok sağlıklı oturup değerlendireceğiz. Benim de bir itibarım var arkadaşlar. 4 yıl yurtdışında temsil etmişim. Geçen yıl başarılarımız ortada.

Onun dışında birinci etapta yapmış olduğum konuşmayı iyi aktarabildim mi? Bir onur, bir gurur meselesi. Çanakkale savaşının unsurlarını görebilirsiniz bu maçta. Para yok, yönetim yok, bilmem ne yok, abiciğim işte onur.

Öteki taraftan gelmiş İstanbulspor prim mirim, yönetim her şey. Başka nasıl değerlendireceğiz beyler. Şapka çıkartmamız lazım ya. Çok büyük bir milletin evlatlarıyız. Farkında değiliz ya."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız