SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Abicim O İş Tamam!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:14
A- A+ PAYLAŞ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeni stadın 25 bin seyirci kapasiteli olduğunu, ancak kendisinin ürettiği bir formülle uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıldığı durumlarda stadyuma eklenecek 5 bin koltuk ile 30 bin seyirci kapasitesine ulaşılacağını söyledi.
 
Kurumunun çalışmaları hakkında katıldığı bir televizyon programında (Ufuk TV) yeni stada ilişkin bilgi veren Fındıklı,  stadın seyirci kapasitesi konusunda kendisinin ve ağabeyi AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın çelişkili rakamlar vermesinin tartışma konusu yapılmasının siyasi amaçlı olduğunu ileri sürerek ‘Abimi yıpratmak isteyen çevreler var. Ama başarılı olamadılar. Biz işimize bakıyoruz’ dedi.
 
Onaylanan projeye göre stadın seyirci kapasitesinin 25.000 kişi olduğunu söyleyen Sadi Fındıklı, Türkiye’nin UEFA Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapması halinde Malatya’daki 25.000 kişilik stadın nasıl 30.000 seyirci kapasitesine çıkarılacağının formülünü ise şöyle anlattı: “Stad projeye göre 25 bin kişilik olarak onaylandı.  Ama 30 bin seyirci kapasitesine ulaştıracak çözümü gerçekleştirdik. Onu yapan da karşınızda oturuyor. Ben yaptım onu. Projeyi çizen mimarla konuştum. Dedim ki, ‘Canım kardeşim en arkalarda 3 metrelik boş yer bırak, projeyi öyle çiz ki ben o boşluğa gerektiğinde koltuk yerleştireyim ve 5 bin kişilik artı kapasite sağlamış olayım’. Mimar arkadaşımız da sağolsun, projeyi çizdikten sonra beni aradı ‘Abicim o iş tamam. Senin dediğin şekilde yaptık ve projeyi öyle teslim edeceğiz’ dedi. Böylelikle tartışma konusu olan kapasite meselesini de çözmüş olduk” şeklinde konuştu.
 
25 bin kişilik stadı 30 bin kişi kapasiteye çıkarmanın çok kolay olduğunu söyleyen Fındıklı, ‘Bunun büyük bir maliyeti de yok. En pahalı koltuk 15 TL. Boş bırakılan yerlere 5 bin koltuk yerleştirdiğimde bunun maliyeti 75 bin TL olacak. Bir binamızın onarımına o kadar para aktarıyoruz. Bunu mu yapamayacağız’ dedi.
 
2020 Şampiyonasını Alamayız 2024’de de Belki Emekli Olurum
 
Stadın kapasitesinin 30 bin olmasının Türkiye’nin UEFA Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapması halinde önem kazanacağını söyleyen Sadi Fındıklı “Yoksa Malatya’da futbolun dibe vurduğu bir dönemde stadın 25 bin ya da 30 bin olmasının önemi yoktur. 30 bin kapasite, Türkiye’nin UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapması halinde önem kazanıyor. Zaten 2016’yı Platini kendi ülkesine verdi, bize vermediler. 2020 Avrupa Şampiyonası’nı da bize vereceklerini sanmıyorum. Öyleyse 2020’den sonraki hedef 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası. 2024’e kadar da ölür müyüz kalır mıyız, belki emekli olurum o zamana kadar” ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyetin kuruluşundan AKP’nin iktidara gelişine kadarki hükümetlerin Malatya’ya yaptıkları sportif yatırımlar konusunda bir hesaplama yaptığını belirten Sadi Fındıklı, hesaplamanın sonucunda, çıkan yatırım bedelinin bugünkü rakamlarla toplam 42 milyon TL olduğunu, buna karşılık mevcut hükümetin yaptırmaya başladığı tek bir stadın 72 milyon TL değerinde olduğunu vurguladı. Fındıklı cumhuriyet döneminde yapılan sportif yatırımların 32 milyon TL’lik bölümünün İnönü Stadı’nın bugünkü değeri olduğunu söyledi. Fındıklı ‘Allah başbakanımızı başımızdan eksik etmesin’ dedi.
 
Stad Bittiğinde Malatyaspor da Süper Lig’deyse….
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fındıklı, yeni stadın inşası ile Malatyaspor’un Süper Lig’e eş zamanlı yükselişini öngörerek ‘Stad olağanüstü bir olay olmazsa yaklaşık 2 yılda tamamlanacak. Ben bir senkronizasyon hesabı yaptım. Malatyaspor önümüzdeki sezon Bank Asya’ya, bir yıl sonra da Süper Lig’e çıkarsa, stadımız o sırada bitmiş olacak ve Süper Lig’deki Malatyaspor maçlarını yeni stadda oynayacaktır. Ama bütün bunları ‘İnşallah’ kaydıyla söylüyorum.'diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız