SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABİGEM'in 1. Yılı

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü kuruluşunun 1. yılını düzenlediği resepsiyonla kutladı.

Anemon Otel'de düzenlenen resepsiyona; Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dünya Bankası Türkiye Direktör Yardımcısı Kekio Sato, ABİGEM Uluslar arası Uzmanı Enrico Ottolini ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Vali Ulvi Saran, burada yaptığı konuşmada, "Hepimizin bildiği gibi Dünya ekonomisi bir süredir çok hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Bu değişimin dünya ölçeğindeki görünümü fiziki yapıda, ekonomik coğrafyalar arasındaki sınırların kalkması, ekonomik dengeler açısından da dünya arzının çok çok önüne geçmektedir. Elbette ki bu hem coğrafyaya yansıyan hem de ekonomik teorinin temel ilkeleri ve dengeleri içerisinde seyreden değişim kendisini üretimde kalite kaygılarının ön plana çıkması ve rekabetin hem ulusal düzeyde hem de uluslar arası düzeyde daha keskin daha acımasız hale getirmesiyle göstermektedir. Dünya ekonomisini bugün giderek fırtınalı hale gelen bir denize benzetebiliriz. Elbette ki burada fırtına koşulları giderek rekabetin artması, maliyet kaygılarının ön plana çıkmasıyla kendisini göstermektedir. Dünyada hiçbir ülke bu kaygıların ötesinde kalma ve ortaya çıkan risklerden kendisini kurtarabilme şansına sahip değildir. Bugün yönetimde aynı zamanda meydana gelen değişim işletmeleri ölçeklerde küçültmeye daha esnek yapılara bürünmeye, pazar taleplerini daha dikkatlice izlemeye ve maliyet etkinlik faktörünü büyük bir özenle araştırmaya itmektedir" dedi.

Malatya'nın Türkiye ekonomisine katkılarına da değinen Saran, "Malatya yetiştirdiği iş adamlarıyla Türkiye ekonomisine büyük bir pay sağlamıştır. Malatya'nın yeni yaklaşımlar ve dünyanın ortaya koyduğu yeni gelişmeleri izlemeye ihtiyacı vardır. ABİGEM gibi bilgi ve donanıma sahip kuruluşların destekleri bu anlamda büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Resepsiyonda daha sonra bir konuşma yapan Dünya Bankası Türkiye Direktör Yardımcısı Kekio Sato, Dünya Bankası'nın KOBİ'lere yaptıkları destekler konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Sato, geceye davet edilmelerinden dolayı teşekkür ederek, "Dünya Bankası, Türkiye'de 4 yıllık bir program uygulamaktadır. Bu 2008 ile 2011 yıllarını kapsayan bir programdır. Bunun toplam miktarı 7,7 milyar dolardır. Çalışmakta olduğumuz alanlar özel sektör, temelde büyüme, KOBİ'ler, istihdam, enerji güvenliği ve
verimliliği, kamu idaresi, kamu mali yönetimi, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik ile çevresel sürdürülebilirliktir. Malatya'da bu programdan yararlanan 3 şirket var. Halk Bankası, Malatya'da KOBİ'lerin nasıl destek alacakları konusunda bilgiler vermektedir. Bu anlamda destek alan KOBİ'ler, yeni ihracat piyasalarına erişmiş daha fazla istihdam oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

ABİGEM Uluslararası Uzmanı Enrico Ottolini ise, Malatya'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu projeyi başlattığımızda başarılı bir ABİGEM'in oluşmasının önünde zorluklar vardı. Gelişmeler çok cesaret verici. Belki istediğimiz noktaya henüz ulaşamadık, başlangıç aşamasındayız ama ilerisi için çok umut verici bir konumdayız" ifadesine yer verdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de, "ABİGEM'in hem ortağı hem de Malatya'da en iyi paydaşlarından olan bir kurumuz. Sadece hemşeriniz olarak şunu söylemek istiyorum; bu tip kurumlar bizim dünyaya açılmamızı, ufkumuzu ve vizyonumuzu geliştirmek için aracı olan kurumlardır. Asıl mahareti Malatya sanayicisi olarak, kurumlar olarak, yerel yönetimler ve üniversite olarak bizler sergileyeceğiz. Umarım ABİGEM'in bu örnek projeleri, bu öncülük görevi bizleri çok daha değişik alanlarda çok daha başarılı projeler yapmaya, şehrimizin, ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasında katkıda bulunur" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Malatya ABİGEM'in çok kısa sürede başarılı çalışmalara imza attığını kaydederek, "Biz, ABİGEM Uluslar arası Uzmanı Enrico Ottolini'den Malatya ABİGEM'e desteklerinin devam etmesini bekliyoruz. Mayıs ayı itibariyle bu destek sona erecek. Bu nedenle ABİGEM'in varlığını devam ettirmesi için desteğe ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey de, Malatya ABİGEM'in Malatya ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi.

Malatya ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Dağıstanlı ise, resepsiyona katılanlara Malatya ABİGEM'in çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "ABİGEM, adından da anlaşılacağı gibi bir Avrupa Birliği (AB) projesidir. Malatya ABİGEM, danışmanlık ve farklı konularda gerek eğitim gerekse destekler sunmaktadır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya ABİGEM Direktörü Murat Ocak, yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Ocak, "Bugüne kadar 138 firmaya birebir danışmanlık ve bilgilendirme, ayrıca 52 eğitim ve seminer etkinliği ile 3 bin kişiye ulaştık. Hali hazırda Malatya ve civar illerde aktiviteler yaparak, 2010 yılını özellikle işsizlikle mücadele için kalifiye insan gücü yetiştirme projeleri, KOBİ'ler için finansmana erişim ve kayısının Malatya ekonomisine katma değerinin artırılması konusunda çalışmalara odaklanacağız" şeklinde konuştu.
Gecede Vali Ulvi Saran, katılımcılara ve ABİGEM'in ortaklarına plaket takdiminde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız