SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ablalarımız Sınıfları Doldurmuş"

0
Güncellendi - 2018-03-09 05:26:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Malatya’da açılan okuma-yazma kursuna katılan kadınları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı Okuma ve Yazma Seferberliği projesi kapsamında Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda açılan 4 sınıfta eğitim gören kadınları ziyaret eden Çalık,’a Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Milli eğitim Müdürü Ali Tatlı eşlik ettiler.

Çalık, kursa giden yaşlı kadınların ellerini öptü ve eğitim görmeleri konusunda sohbet etti.

Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çok kıymetli hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliğinin Malatya’da açılan okullarımızdaki sınıflardayız. Elleri öpülesi annelerimiz, ablalarımız ve okuma fırsatı bulamayan kardeşlerimiz okuma-yazma seferberliğinde sınıfları doldurmuş. Okuma-yazma oranımız yüzde 94’lere çıkmış vaziyette. Okuma-yazma bilmeyen yüzde 6’lık oran ile ilgili olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde okuma-yazma seferberliği başlamış vaziyette” dedi.

Çalık, sınıfta 70 yaşındaki bir yaşlı kadının okuma-yazmaya olan ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Okuma-yazma bilmeyen herkesin bu kampanyaya katılmasını gönülden arzu ediyorum. Yaşlı annelerimizin ve ablalarımızın, kardeşlerimizin okuma-yazma seferberliğine ilgi göstermesinden dolayı çok büyük bir mutluluk duydum. Şuanda Malatya’da 3 bin 715 kişi okuma-yazma seferberliğine katılmış ve bunların sadece 160 tanesi erkek ve geriye kalanı ise kadınlarımızdan oluşuyor. Emine Erdoğan hanımefendinin öncülük etmiş olduğu bu kampanya nasip olursa o yüzde 6 oranındaki okuma-yazma bilmeyen oranımızı da aşağıya çekecek.” şeklinde konuştu.

Okuma-yazma kursuna katılan yaşlı kadınlar kampanyayı başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ederek, dua ettiler.

Kadınlara karanfil dağıtan Çalık, yeni okumaya başlayan yaşlı kadınlarla yakından ilgilenerek, yanları oturup birlikte ders yaptı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Her ipte oynamak zor olmalı.memurlar Mehmetçik vakfına yardım ediyorlar vekillerden ses yok acaba paralı yardımlarda zorlanıyorlar mı.
    0
    0
    Yanıtla