SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ablasını Katilinden Sormuş

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:47
Ablasını Katilinden Sormuş
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ İlçesi'nde geçtiğimiz Mart ayında kaybolan ve jandarmaya gelen bir ihbarla öldürüldükten sonra yakılıp toprağa gömüldüğü belirlenen ve cesedi bulunan Fidan Kaya’nın katil zanlısı olan Şemsettin Ö.'nün yargılanmasına devam edildi.

Malatya 2 .Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Fidan Kaya'nın babası Bekir Gökçe, kardeşi Muhammed Şerif Gökçe, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada söz alan Fidan Kaya'nın kardeşi Muhammed Şerif Gökçe, olayın olduğu gün ablasının telefonun kapalı olduğunu ifade ederek, "Olay olduğu zaman askerdeydim. Dört gün izin alarak geldim. O sırada Ankara'daki askeri sınavlara katılmak için gidip, geliyordum" dedi.

Gökçe, ablasından haber alamamaları nedeniyle polis olduğunu düşündüğü Şemsettin Ö.'ye ulaşarak, yardım istediklerini iddia ederek, onun da kendisine 'Ablan şöyle yaptı, böyle yaptı' dediğini anlattı.

Mahkeme heyeti sanık Ş.Ö'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Ocak 2016'ya erteledi.

OLAY..

Malatya il merkezinde bir markette çalıştığı belirtilen 34 yaşındaki 2 çocuk annesi ve eşinden kısa bir süre önce boşanmış olan Fidan Kaya’nın yakınları 24 Mart 2015 tarihinde Emniyete giderek kayıp başvurusunda bulunmuş ve 30 Mart günü cesedi Akçadağ ilçesinin Develi mahallesindeki Kara Ziyaret Tepesi denen bölgede toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

Olayın zanlısı olarak bir bekçi kadrosunda Polisevi'nda garson olarak çalışan Şemsettin Ö. (49) yakalanarak gözaltına alınmış ve suçlamaları reddetmesine rağmen tutuklanmıştı. Şemsettin Ö., daha sonra yeniden ifade verme talebinde bulunmuş, Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı'nca alınan ifadesinde cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf etmişti.

FOTO: Ölen Fidan Kaya ve katil sanığı Şemsettin Ö.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız