SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB'nin Tartışmalısı!

A- A+ PAYLAŞ

AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti, Konsey binasının girişine 27 üye ülkeyi temsil eden bir “sanat eseri” yerleştirdi. Ancak eserde Bulgaristan için tuvalet, Almanya için gamalı haça benzeyen otoyol gibi semboller kullanılınca ortalık karıştı. 600 bin dolarlık çalışmanın bir Çek sanatçının ’şakası’olduğu ortaya çıktı. Çek sanatçı David Cerny’nin (41) öncülüğünde AB üyesi 27 ülkeden sanatçıların katkılarıyla oluşturulan eserde her üye ülke çeşitli sembollerle tanıtılıyordu. “Entropa” isimli eser için AB, 600 bin dolarlık bütçe ayırdı. Bulgaristan’ın AB sözcüsü Betina Joteva, “Ülkemin haritası üzerinde tuvalet resmi görmeyi kabul edemem. Bu, Bulgaristan’ın gerçek yüzü değil. Çeklerden bir özür bekliyoruz ama herşeyden önce şu çirkin şeyi oradan indirelim” diye tepki gösterdi. Basın da ülkesini tuvalet olarak yansıtan Bulgar sanatçı Elena Djelebova’yı aramaya başladı. Sonunda Bulgar Kültür Bakanlığı ülkede böyle bir sanatçı olmadığını açıkladı. Ve skandal patladı.

Derhal kaldırılacak

Ülkesinde bir Sovyet tankını pembeye boyayarak ünlünen Çek sanatçı David Cerny, yapıtta kullanılan sanatçı imzalarının ve biyografilerin “hayali” olduğunu itiraf etti. parayı cebe indiren Cerny, “AB’nin kendi haline gülüp gülmeyeceğini merak ediyorduk. Çekleri aldattığım için özür dilerim” dedi. Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Alexander Vondra, 8 tonluk eserin derhal kaldırılacağını duyurdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız