SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Abuzer Baba Sonra Aziz Dede!

0
Güncellendi - 2017-10-02 02:26:57
Önce Abuzer Baba Sonra Aziz Dede!
A- A+ PAYLAŞ

12 günde 7 defa soyulan El-Fakir Hacı Abuzer Baba türbesinden sonra hırsızlar, şimdi de Adıyaman'ın  Yedioluk köyü yakınlarındaki Aziz Dede Türbesi'ne dadandı. Kapıları kırarak açan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bağış kutusu içerisinde bulunan paraları çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman-Malatya karayolu üzerinde bulunan Yedioluk köyü yakınlarındaki Aziz Dede Türbesi’ne (Apaziz) gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler türbenin kapısını kırarak içeriye girdi. Şahıslar, bağış kutusunun kapağını da kırarak kutu içerisinde bulunan paraları çalıp kayıplara karıştı. Bir süre sonra türbenin soyulduğunu anlayan türbe bekçisi Kemal Kırıktaş, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri türbede ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Jandarma ekipleri olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

12 günde 7 kez soyulmuştu

Adıyaman kent merkezinde bulunan El-Fakir Hacı Abuzer Baba Türbesi ise 12 gün içerisinde 7'nci kez soyuldu. Bağış kutusunun çalınması ile başlayan türbeden hırsızlık olaylarında çay, karpuz, kola gibi yiyecek içecek ile halı, demir, piknik tüpü gibi malzemeler de alınmıştı. Her gün hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten türbedar Sabahattin Fidancı ve çevredeki vatandaşlar, hırsızlık olayına tepki göstererek türbenin de çalınmasından korktuklarını ifade etmişti.

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiası ile yaşları 18'den küçük olduğu belirtilen A.H. ve G.D.'yi yakalamış, şahıslar, sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • akem (6 yıl önce)
    Ülkenin ne hale geldiğini görmek o kadar zor değil biz degerlerimizden bu kadar uzaklaştık yapan utansın
    0
    0
    Yanıtla