SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AB'ye Giren İlk Belediye'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinin kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetleri AB Hibe Fonu'ndan sağlanan 1 milyon Avro ile yapılacak.

Batalgazi ilçesinde düzenlenen törende AB Hibe Fonu'ndan sağlanan kaynakla yaptırılacak olan kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetlerinin temel atma töreni yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, DOKAP Bölge Koordinatörü Doğan Tarakçı ile davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Battalgazi'nin Malatya'da AB'ye
giren ilk belediye olduğunu söyledi. Daşöz, "AB fonlarından yararlanmak isteyen başka belediyelerimiz de var ama bu fonlardan haberi dahi olmayan belediyelerimiz de var. DOKAP kapsamında ilimizden 37 proje’ye 7 milyon euro hibe alındı."dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçede önemli bir gün yaşandığını ifade ederek, "Projemizin bedeli 1 milyon Euro. İlçemizdeki alt yapının büyük bir kısmı bu kaynak ile bitirilecektir" dedi.

İlçedeki çeşitli projelerle ilgili gelişmeleri de anlatan Gürkan, ilçe girişine yaptırılacak olan Battalgazi heykeli ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu aktararak, Battalgazi surlarını onarımı ile ilgili projenin de kaynak sorununun çözümlendiğini belirtti.

İlçe sınırları içerisinde Tercan Kışlası'ndaki bir bölüm arazinin Su Ürünleri ve Ziraat Fakültesi yapılması amacıyla İnönü Üniversitesi'ne verilmesi konusunda ise gelişmelerin olumlu olduğunu belirten Gürkan, Ziraat Meslek Lisesi arazisi içerisinde dinlenme ve hayvanat bahçesi yapılması ile ilgili projede de önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi.

AB hibe fonuyla yaptırılacak olan kanalizasyon şebekesinin temeli atıldı.

Ayrıca, ilçe belediye meclisinin 6’sı AKP, 4 DP ve 1’de SP’li olan 11 üyesine yaptıkları hizmetlerden ötürü Belediye Başkanı Gürkan tarafından yaptırılan plaketler Vali Daşöz ve Kaymakam Demir tarafından verilmesinden sonra kurdela kesildi ve tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız