SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB'yi Aldatmışlar

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği bütçesinden en fazla net katkı alan ülkelerin başını çeken Yunanistan’ın tarıma elverişsiz arazileri tarla ve bahçe olarak göstererek Brüksel’den aldığı yardım miktarını yüksek tutmaya çalıştığı ortaya çıktı. Tarım yardımlarının miktarının belirlenmesinde ana unsurlardan biri olan arazi tanımlama sisteminin Yunanistan’da gerektiği gibi işletilmediğinin tespit edilmesi üzerine AB Komisyonu, yapılan yardımların yüzde 10 oranında kesilebileceği uyarısında bulundu.

Yardım kesintiye uğrayacak
Tarıma elverişli olmayan dağlık arazilerin bile tarım arazisi olarak gösterildiğine dikkat çeken Komisyon yetkilileri, Atina’dan yeni veriler talep edildiğini ancak Brüksel’e gönderilen verilerin beklentileri karşılamadığını dile getiriyorlar.
Tarım yardımlarının “ödeme yapmaya uygun alanlarla” sınırlı kalmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken AB yetkilileri, Yunanistan’a yapılan destekte kesintiye gidilebilecek miktarın 200-300 milyon euro tutarına ulaşabileceğini belirtiyorlar.

Önceki cinlikleri
Bu, Yunanistan’ın ilk sabıkası değil. Atina’nın daha önce de, gerekli kriterleri karşılamamasına karşın, euro bölgesine dahil olabilmek amacıyla ekonomik verilerle oynadığı tespit edilmişti. Yine geçtiğimiz yıllarda Yunanistan ve İtalya’nın adının karıştığı usulsüzlüklerde çiftçilerin zeytin ağaçları yerine plastik ağaçlar dikerek, balıkçıların da batmış tekneleri kullanımda göstererek tarım yardımı aldıkları tespit edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız