SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aç Kapa!. Ne İş Bu?

A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Viyadüğü'nün trafiğe açık olup olmadığı muamma!.. Daha önce 16 Ocak'ta açıldığı haberleri yapılan, ancak Karayolları yetkililerinin 20 Ocak Perşembe gününden itibaren ulaşıma açılacağını söyledikleri viyadük, 24 Ocak Pazartesi günü ulaşıma kapalıydı.

24 Ocak Pazartesi akşamı, Beylerderesi Viyadüğü, yol aydınlatma ışıkları yanık vaziyette, ancak iki yönden girişlerine çekilen ağ şeritlerle ulaşıma kapalı olarak görüntülendi. Viyadüğün ulaşıma açıldığı- kapandığı yolundaki haberler kafa karıştırırken, ışıkları yanık vaziyette olan viyadüğün son olarak yine ulaşıma kapalı olması merak konusu oldu.

Bu arada viyadüğün ulaşıma açılma sürecinde, eski güzergahtan Beylerderesi'ne iniş- çıkış bölümlerindeki genel aydınlatma ışıklarının da devre dışı bırakılmış olması ve bu bölgenin karanlığa bürünmüş hali dikkatleri çekiyor.

VİYADÜKLE İLGİLİ BİLGİLER..
Viyadükle ilgili olarak kısa süre önce yetkililer tarafından verilen bilgi şöyleydi:

"Malatya ilinin batı çıkışındaki Beylerderesi vadisi geçişini sağlayan 420 m uzunluğunda 24 m genişliğinde, ortalama 55 m ayak yüksekliğindeki Beylerderesi köprüsü, 190 m’ lik orta açıklığının yanı sıra ardgermeli dengeli kutu konsol kesitli tipiyle dünyanın bu tipteki sayılı köprüleri arasına girmiştir. Köprünün trafiğe açılmasıyla Beylerderesi Vadi geçişi 2,5 km kısalacaktır. Böylece köprü kendisini 4 – 6 yılda amorti edecektir. Köprünün ana imalat kalemleri yapılmış, tabliye üzeri asfalt aşınma tabakası tamamlanmış, bağlantı yolları bitirilmiştir. Diğer imalatlar (Oto korkuluk imalatı, çevre düzenlemesi v.s.) 20 Ocak’ ta bitirilecek olup; Beylerderesi Köprüsü trafiğe açılacaktır.

Köprüde bugüne kadar 28.000 m3 demirli beton, 5.000 ton demir, 800 ton germe halatı kullanılmıştır. Köprü için 2010 yılı fiyatları ile 38 Milyon TL harcama yapılmış olup, bağlantı yolları ile birlikte toplam maliyet 40 Milyon TL olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız