SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acara Kadın Bakanın Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:07
Acara Kadın Bakanın Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

 
6. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na katılmak üzere ilimize gelen Gürcistan’ın Acaristan Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Donari Surmanidze, beraberinde Batum TSO Başkan Vekili Saim Yeşildağ ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.
 
Ziyaret sırasında Malatyalılar’ı ülkelerine davet eden Bakan Surmanidze, daha önce Malatya ile ilgili bilgilerinin olmadığını, ziyaretleri sırasında Malatya’yı tanıma imkanı bulduklarını söyledi. Özellikle kayısı ile ilgili tesisleri gezdiklerini ve Malatya’dan memnun ayrılacaklarını kaydeden Surmanidze, “Bizim ülkemizde kayısı üretimi yok. Yüklü miktarda Erminastan’da alıyoruz. Çok az bir miktarda da Türkiye’den alıyoruz. Özellikle yaş ve kuru kayısı konusunda aracıların devre dışı bırakılarak, bu malı Malatyalıların bizim ülkemize getirmesini gönülden istiyorum” dedi.
 
“Siz kendiniz gelin ve Malatyalılar olarak pazarı elde edin” diyen Surmanidze, ülkelerinde tüketimin çok fazla olduğunu, özellikle 3 ay turizmin sezonunda büyük pazarlar oluştuğunu söyledi. 
 
Acaristan Tarım Bakanı Donari Surmanidze özetle şöyle devam etti:
 
 “Malatya ile ilgili yüzeysel bilgim vardı ama bu derece vakıf değildim. Ciddi manada bilgilendim. Tarım ürünleri alanında çok önemsenmesi gereken bir şehir olduğunu öğrendim. Bizim ülkemizi sadece tek pazar olarak değerlendirmeyin. Batum, Karadeniz’deki büyük limanlardan birisidir. Buradan hareketle, Ukrayna’ya, Orta Asya ülkelerine ve Doğu Avrupa ülkelerine satışlar da mümkün olabilir. Böyle bir pazarı elde etmek için Batum’da bir deponuz olması şart.  Yalnız bu ilişkilerin bir defaya mahsus olmaması, karşılıklı ziyaretlerin artması, karşılıklı ihtiyaçlarımızın ne olduğunun aktarılması gerekir ki, ilişkilerin devamı sağlansın”.
 
Kendilerini Malatya’da görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya olarak bugüne kadar Acaristan’la fazla bir ilişki kuramadıklarını, bu ziyaretin Acaristan’ı biraz daha yakinen tanımalarına vesile olacağını belirterek, “Ekonomik anlamda da, karşılıklı ziyaretler anlamında da bunun temelini sayın bakanımız atmış oldu” dedi.
 
Ziyaret sırasında Bakan Surmanidze, Başkan Çakır’a, ülkeyi tanıtıcı katalog ve broşürler, ticaret ve yatırımlar ile ilgili kitaplar ile çay hediye ederken, Başkan Çakır da, kuru kayısı ile kayısı kristali hediye etti.
 
TSO'DA..

Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Donari Surmanidze, beraberinde Batum TSO Başkan Vekili Saim Yeşildağ ile birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da (MTSO) ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan Acaristan Özerk Bölgesi'nin kadın Tarım Bakanı Donari Surmanidze, ülkelerine yatırım yapmaya davet edip, "Yatırım yapacakları bedelsiz arsa veriliyor. Bürokrasi yok denecek kadar az" diyerek, ülkelerinde turizmin de yıldan yıla geliştiğini söyledi. 
 
Tarımsal yatırımlara da vergi muafiyeti uygulandığını ifade eden Surmanidze, iş adamlarını Acaristan7a davet etti. 
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, her ay düzenledikleri bir meclis toplantısını da Acaristan'da yapabileceklerini ifade ederek, Malatya ekonomisi hakkında bilgi aktardı. 
 
Türkiye ve Malatya'ya yatırım yapacak iş adamlarına da teşvik verildiğini söyleyen Erkoç, Acaristanlı iş adamlarını da Malatya'ya yatırım yapmaya davet etti. 
 
MTSO bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarette Erkoç, Surmanidze'ye tepside kuru kayısı hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız