SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Acele İş' Olmuş!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:56
'Acele İş' Olmuş!..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinin Gündüzbey Beldesi'nde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmarını inceleyen Malatya Valisi Ulvi Saran, " Malatya'nın eski mimarisini taşıyan evlerin bakım onarım çalışmalarını yaparak, onları tekrar Malatya'ya kazandırıyoruz." dedi. Yapılardaki bazı ahşap bölümlerin onarımı yapılmadan sadece verniklendiği gözlendi.

  "Özel  Kaynaklardan   Karşılandı"

  Evlerin iç kısımlarında birkaçı hariç çalışma yapılmadığını söyleyen Vali Saran, " Kentler sahip oldukları gelenek ve dokuları ile değer taşır. Bu çalışmaların kaynaklarını özel taleplerle takip ederek, küçük çaplı ödenekler ile yapıyoruz. Çok az kısmı ise Özel İdare'den karşılanıyor. Yeşilyurt'taki 122 yapı bu kapsamda değerlendirilecek. Arapgir ilçesinde de çalışmalara başladık. Arapgir'de çalışma yapılacak yapıların bazıları taştan yapılmış. Malatya genelinde ise genelde kerpiç evler yapılmış. Bu çalışmalar yapılmazsa şehir betonarme yapılar arasında kalır. "diye konuştu. Beşkonaklar semtindeki tüm konaklarında elden geçirileceğini belirten Vali Saran, "Bu çalışmalara herşeyden önce Malatyalı sahip çıkacak. Beşkonaklar'daki konaklar ise yaklaşık 1.5 yıl içerisinde tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Onarım Yapılmamış!..

  Gündüzbey'deki yapılarda bulunan ve taşıyıcı bölümlerde kullanılan eski ahşaplardaki yarılmalar gözden kaçmadı. Çalışmalarda bu bölümlerin zımpara bile yapılmadan sadece verniklendiği, önceki yıllarda üzerlerine kazınan yazıların ve şekillerin bile giderilmediği görüldü. Bu görüntüler çalışmaların denilen gibi titiz yürütülmediğini ortaya koydu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız