SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aceleye Getiriliyor, İnceleme Fırsatımız Olmuyor!"

0
Güncellendi - 2018-01-17 04:13:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi'nde belediyenin 18 aylığına yeniden 125 araç kiralamasının önceden habersiz olarak gündeme getirilmesine CHP grubu tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları, Pazartesi günü yapılan II. birleşimle tamamlandı. Meclis toplantısında, belediye hizmetlerinde kullanılacak kiralık araçlarla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden gündeme getirilmesine tepki gösteren CHP grubundan, "Kiralık araçlar konusunu niye aceleye getiriyorsunuz?" çıkışı geldi.

Üniversite alanından Adli Tıp için ve Akçadağ’da da Adalet Sarayı için arsa tahsisi, Horata Vadisi Projesi ve Yaka Mahallesi imar uygulamalarına itirazların reddi, mevcut yolun iptal edilerek yanındaki parkın bir kısmıyla birlikte okul alanına dönüştürülmesi, Belediye hizmet alanı olan arsanın ticaret +konut alanına dönüşmesi, imar durumu ve fonksiyonu belirtilmeyen arsaya ayrık nizam ve 5 kata izin verilmesi ile MOTAŞ’ın 4 milyon lira sermaye artırılması gibi konuların okunup karara bağlandığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin II. oturumuna Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti.

KARARA BAĞLANAN MADDELER..

Sayıştay’ın yaptığı denetimlerde yasal mevzuata uygun olmayan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nin Sayıştay görüşü doğrultusunda revize edilmesi ve Darende’de bir parka helikopterinin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verilmesini konu alan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Mevcut planda park alanında kalan Çarmuzu Mahallesi 4970 ada 1 nolu parselin ve Konut Dışı Çalışma Alanı (KDÇA) olarak dönüştürülmesi talebi, ileride yaşanacak trafik sorunlarına karşı yapılacak olan kavşak çalışmalarını engelleyeceği nedeniyle komisyon kararı doğrultusunda reddedildi.

Doğanşehir Topraktepe, Eskiköy ve Günedoğru, Yazıhan Boyaca, Akçadağ Ilıcak ve Doğanyol Yeşilköy Mahalleleri için yapılan yerleşik alan civarı ile gelişme alan sınırını gösteren haritalar ayrı ayrı onaylandı.

Daha önceki meclis oturumlarında konut alanından ticaret+artı konut alanına dönüştürülen Şifa Mahallesi 1943 ada 55 nolu parseldeki değişikliğinin uygulama imar planına da işlenmesi, mevcut planda üniversite alanı olan Fırıncı Mahallesi 30,32,70 ve 986 nolu yaklaşık 20 dönümlük parselin Adlı Tıp Kurumunun talebi doğrultusunda Kamu Hizmet Alanına dönüştürülmesi kabul edildi.

Yaka Mahallesi için yapılan ve askıya çıkarılan nazım ve uygulama imar planlarına yapılan itirazlar reddedildi.

Mevcut planda Resmi Kurum Alanı olan Akçadağ İlçesi Başpınar Mahallesi 107 ada 94 nolu parselin bir kısmının Sosyal ve Kültürel Tesis ve kalan kısmının da Adalet Sarayı yapılması amacıyla Resmi Kurum Alanına dönüştürülmesi, mevcut planda sağlık tesis alanı fonksiyonunda olan Akçadağ İlçesi Kültür Mahallesi 61 ada 15 nolu parselin Sosyal ve Kültürel Tesis Alanına dönüştürülmesi kabul edildi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilen Yeşilyurt İlçesindeki (Horata Vadisi) yaklaşık 150 dönümlük alanda imar uygulamasına yapılan itirazların reddedilmesi kararlaştırılırken, mevcut planda park alanı fonksiyonunda olan Aşağıbağlar Mahallesi 1190 ada 1 nolu parselin bir kısmına ve önündeki 15 metrelik yolun kaldırılarak eğitim alanı fonksiyonu verilmesi, mevcut planda Belediye Hizmet Alanı (BHA) olan Yeşiltepe Mahallesi 3345 ada 1 nolu parselin ticaret +konut alanına dönüştürülmesi, mevcut plandaki fonksiyonu ve imar durumu belirtilmeyen Uç Mahallesi 4941 ada 5 nolu parsele ayrık nizam 5 kat yapılaşma izni verilmesi, Darende İlçesi Zaviye Mahallesi için koruma amaçlı imar planlarının hazırlanması kabul edildi.

MOTAŞ A.Ş.’nin sermayesinin 4 Milyon TL artırılması ve artışla ilgili ödemelerin yapılmasının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Yılmaz Utuş ile Hüseyin Güneş’le Sosyolog kadrosunda istihdam edilmek üzere sözleşme imzalanması ve verilecek ek ödeneğin belirlenmesi maddeleri de oy çokluğuyla kabul edildi.

KİRALIK ARAÇ TARTIŞMASI..

Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan araçların 18 ay süreyle yeniden kiralanması maddesi üzerinde söz alan CHP Grup sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Bu madde bize daha önce gelmediği için inceleme fırsatını bulamadık. Sadece iki cümleyle geçiştiriliyor. Bu maddenin ilgili komisyona havale edilerek incelenmesini teklif ediyoruz” önerisinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Göğüş, Kuşçu’nun önerisini meclise sundu. Madde üzerinde İnsan Kaynakları Daire Başkanı İsmail Nacar söz istedi. Daire Başkanı Nacar, “Belediyemiz bünyesinde 125 adet kiralık araç hizmet veriyor. Bunların sözleşmeleri yakında doluyor. O nedenle karar alınması gerekiyor” ifadeleriyle maddenin ertelenmemesi gerektiğini savundu.

CHP Sözcüsü Kuşçu da “O zaman bu madde, daha önceki meclis gündemine gelmedi. Bizce çok aceleye getiriliyor ve inceleme fırsatımız olmuyor” sözleriyle maddenin ertelenmesini savundu. Yapılan oylama sonucu madde, yeniden kiralama işlemi AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Gündemdeki bazı maddeler ilgili komisyonlara havalesi ve Şubat Ayı ilk oturumunun 14 Şubat Günü yapılması karalaştırıldıktan sonra Meclisin Ocak Ayı çalışmaları sona erdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız