SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acemi Birlikleri Küçük İllere

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:27:00
Acemi Birlikleri Küçük İllere
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, acemi birliklerinin büyükşehirlerden, nüfusu daha az olan şehirlere taşınması ile ilgili olarak, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı çalışmanın önemli olduğunu belirterek, bu konuda Bartın olarak buna hazır olduklarını, şu anda lojistik hizmetlerin verildiği Deniz Kuvvetlerine tahsisli 610 dönümlük Pelikan Tesisleri arazisinin acemi birliğine tahsis edilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri başta İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini küçük şehirlere taşımak için harekete geçti. Mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlatılan çalışmalar hız kazanırken, acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Sinop, Bartın gibi gelişmekte olan illere nakledileceği belirtildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki büyük acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakledileceği belirtildi. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörünün geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Böylece işsizlik nedeniyle metropol kentlere göçün önüne geçileceği de vurgulandı. Mevcut kuvvet yapısının ve konuşlandırılmasının gözden geçirildiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılan kısa, orta ve uzun vadeli planlara ilave edildiğini belirterek, birliklerin teşkil edilmesi ve konuş durumunun bu çalışmalar kapsamında yeniden değerlendirildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız