SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acemi Erlerin Yemin Töreni..

A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, acemi erlerin yemin törenindeki konuşmasında en iyi silahın eğitimli asker olduğunu, eğitimde ter dökmeyenin savaşta kan dökeceğini unutmaması gerektiğini söyledi.

2.Ordu Komutanlığı’na bağlı Ulaştırma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda intibaklarını tamamlayan 1985-1 Tertip 2. Kademe 1793 acemi asker ile 300 ncü Kısa Dönem 94 acemi asker yemin etti.

Yemin töreninde konuşan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, askerlere hitap ederken” Cumhuriyetimiz temel niteliklerinden ve Atatürkçü Düşünce Sisteminde asla ödün vermeyin. Biliniz ki, en iyi silah sizler gibi iyi eğitilmiş askerlerdir. Eğitimde ter dökmeyenin savaşta kan dökeceğini asla unutmayın. Özgürlük ve bağımsızlığına, ulusumuzun bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelik her türlü teşebbüsün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer ferdi olarak sizlerin karşısında hüsrana uğrayacağına inancım tamdır.” dedi.

Yemin töreninde konuşan Ulaştırma Er Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Akif Karamustafa da şunları söyledi:

“ Büyük Atatürk ve O’nun fikirlerini, karalamaya ve utturmaya çalışan art niyetli şer ocaklarına asla itibar etmeyin ve bu çabalara çelik gibi iradenizle set çekin. Gençliğinizi istismar ederek, sizi yanlış yollara sevk etmek isteyen , çarpık düşünce ve çabalara karşı bilinçli ve uyanık olun., Bugün ülkemizde, demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanı hain kişiler tarafından ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Bu şer güçlerin faaliyetlerini, dikkatle izleyerek, her türlü sızmalara ve propagandalara karşı en büyük silah ve rehberinizin Atatürkçülük olduğunu asla unutmayın . Çünkü sizden önce vatan borcunu ödemek için gelen büyüklerinizin, emperyalist güçler ve onların destekçisi bölücü mihraklara karşı görevlerini Gelibolu’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de, Kıbrıs’ta, günümüzde de Güneydoğu’da vatan hainlerine karşı en iyi şekilde yaptılar. Gerektiğinde sizlerde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu uğurda gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda edeceksiniz”

Törende bir acemi er tarafından konuşma, bir acemi er tarafından şiir okunurken kısa ve uzun dönem acemi erlerden Alay’a ilk katılan 2 askere plaket verildi. Disiplin, Spor ve Eğitimde başarılı olan 6 acemi ere ise 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan tarafından saat hediye edildi.

Tören acemi erlerin sportif gösterileri ve Ege Oyunlarını sergilemeleri ve geçit töreniyle sona erdi.

Törene Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Turan ile askeri ve mülki erkan ile acemi erlerin aileleri ve yakınları katıldı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY-GÖRÜŞ Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız