SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Acemi Nalbant..' Misali mi?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valilik Binası onarım ve restorasyon ihalesini kazandığı belirtilen firma, projede çalıştıracağı mimar ve mühendisler için yayınlattığı eleman arama ilanlarında ilginç ifadeler kullandı.

Gerçekleşme süreci konusunda ilgili kurumlarca kamuoyuna sağlıklı ve net bilgi verilmeyen ihalede kazanan firma olduğu bildirilen Alper İnşaat’in özellikli işler kapsamına girecek nitelikteki bir ihaleyi kazanırken, restorasyon projesini gerçekleştirecek nitelikte personeli daimi biçimde istihdam etmediği ortaya çıktı.

Firma, Malatya Valiliği binasının onarım ve restorasyonu uygulama projesinde çalıştırmak üzere ‘Restorasyon konusunda gelişmek isteyen mühendis ve mimarlar arandığını’ duyuran internet ilanları yayınladı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri’ne Dair Yönetmelik kapsamındaki bir projeyi üstlenen Alper İnşaat ilk defa 25 Mart 2011’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ön yeterlilik aldıktan 25 gün sonra 20 Mayıs 2011’de Malatya Valiliği binası için yapılan restorasyon uygulama ihalesine katıldı ve 2 Milyon 379 bin TL ile ihalede en düşük teklifi verdi.

Ancak, bu ihale, ihale sürecinde bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle iptal edildi, 18 Temmuz 2011 tarihinde 2. ihale yapıldı.

İkinci ihalede keşif bedeli ilk ihaleden daha düşük olmasına karşın aynı firma bu defa ilk teklifinden 354 bin TL daha yüksek teklif vererek (2 milyon 733 bin TL) ikinci ihaleyi de kazandı.

Firma, ihale kesinleştikten sonra uygulama projesinde çalıştıracağı personel bulmak amacıyla internet üzerinden mimar ve mühendisler arandığını duyurdu. İlanda ise, özellikli bir uygulama olan Malatya Valiliği binası restorasyon projesi için ‘Restorasyon konusunda gelişmek isteyen mühendis ve mimarlar aranıyor’ ibarelerine yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız