SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acı Çekmesin İstedim"

A- A+ PAYLAŞ
Böbrek rahatsızlığı yaşayan 26 yaşındaki Nurcan Yılmaz, 48 yaşındaki eltisi Nuriye Yılmaz'ın verdiği böbrek ile hayata tutundu. 
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan nakil işlemi sonrasında 6 yıldan beri böbrek rahatsızlığı çeken  Nurcan Yılmaz'ın sağlığına kavuştuğu öğrenildi. 
 
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Dr. Turgut Pişkin, "Hastamız Nurcan hanım 27 yaşında, eltisi olarak isimlendirdiğimiz eşinin ağabeyinin eşinden böbreği alıp, kendisine taktık. Çok önemli bir sıkıntı yaşanmadan böbreği alarak taktık. Ameliyatta herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Her iki hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Toplumda organ bağışı için güzel bir örnek. Onlarda artık kocaları gibi kardeş oldular. Çünkü aynı böbreği taşıyorlar" dedi. Dr. Bülent Ünal ise konuşmasında, "Hastamız kronik böbrek hastası. Çok uzun bir süre diyaliz yapmaksızın yaşamını sürdürecek. Nuriye Hanım, kocasının kardeşinin eşine çok güzel bir hediye verdi. Organ bağışı hem yaşam kalitesini ve hem de yaşam süresini uzatıyor. Toplumu bu anlamda organ bağışına davet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Sağlığına kavuşan Nurcan Yılmaz, "Ben 2005 yılından beri rahatsızım. 3 yıldan beri diyalizdeydim. Bundan sonra rahat edeceğim. Eltim gönül rahatlığı ile böbreğini verdi" dedi. 
 
Eltisinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Nuriye Yılmaz'da, "Çok güzel bir duygu ve çok mutluyum. Eltimin acı çekmesini istemedim. Allah için dedim, hayata dönsün dedim. Ben şimdiye kadar iki böbrekle yaşadım. Eşimle görüştüm ve böbreğimi verdim. Eltim mutlu oldukça bende mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız