SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acı Yaşanmadan Tedbir Alalım"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi, Ocak ayı oturumlarına devam etti. 
 
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen oturumda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu, İçişleri Komisyonu ve Eğitim-Kültür, Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından yapılan ortak çalışma görüşüldü. 
 
Meclise sunulan raporda, "Malatya bir deprem kuşağında yer almaktadır. Açık ve bariz şekilde Hekimhan Hasan Çelebi Lisesi, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi, Pütürge Kökpınar İlköğretim Okulu, Arguvan Lisesi ve pansiyon, Doğanşehir Devler Hastanesi, Battalgazi Hükümet Konağı, Hekimhan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası gibi kamu kurum ve kuruluşlarının incelenerek, kamuoyuna ve meclisi bilgilendirmek için gerekli çalışmaların yapılması hususunda; 1- Hekimhan Hasan Çelebi Lisesi ile Arguvan Lisesi ve pansiyonunda İl Milli Eğitim teknik elemanlarınca deprem testi sonucu güçlendirme yapılması zaruri görülmesi üzerine bakanlıkça ödeneği gönderilmiş olup, ihalesi yapılacaktır. 2- Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde deprem testi çalışmaları devam etmektedir. 3- Pütürge Kökpınar İlköğretim Okulu'nda daha evvel İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından güçlendirme yapıldığı ancak buna rağmen binada sıkıntıların olduğu ve yeniden deprem testi yapılmasına karar verilmiştir. 4- Doğanşehir Devlet Hastanesi 2001 yılında faaliyete geçmiş olup, 2004 yılında depreme dayanıksızlığı nedeniyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na müracaat edilmiş, 2007 yılında depreme dayanıksızlığı tescil edilmiştir. Hastane halen hizmet vermektedir. Lojmanlar ise boşaltılmıştır. Yetkililerin verdiği bilgiye göre 40 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi'nin TOKİ tarafından yapılacağına karar verilmiştir. 5- Battalgazi İlçesi Hükümet Konağı proje aşamasında olup, en kısa zamanda yeni bir Hükümet Konağı yapılacaktır. 6- Hekimhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün teknik elemanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu depreme dayanıksızlığı tespit edilmiş olup, bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmamıştır" denildi. 
 
Konuyla ilgili söz alan AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Göğüs, "Teknik elemanlar güçlendirmeyi neye göre yapıyorlar? Güçlendirme yaparken ellerindeki aletler neler? Teknik eleman sadece dışarıdan bakıp, geliyorsa bizim yaptığımızdan farklı bir şey değildir. Bağlantısı, kirişi nasıl, durumu nasıl bunu laboratuar çalışmalarıyla yapacak. Öyle gidip dışardan bakıp, gelirse devletin parası çarçur olur. Bunun için dikkat edilmelidir. Yoksa 90'lık ninenin süslendirilmesi gibi bir şey olur. Acılar yaşanmadan tedbirimizi alalım" dedi. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, İl Genel Meclisi'nin sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem verdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın can emniyeti açısından önemli bir konuyu görüştük. Gerekli hususlar gerekli yerlerle konuşulacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından konu meclis tarafından oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız