SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeki Sarılar'ı Açığa Aldılar Ama..

0
Güncellendi - 2017-08-05 04:43:17
Zeki Sarılar'ı Açığa Aldılar Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz günlerde yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasıyla başlatılan idari soruşturma sonucunda Genel Sekreter Yardımcısı iken görevden alınan  Zeki Sarılar, kurumun resmi internet sitesinde Büyükşehir Belediyesi Etik Komisyonu üyesi olarak görev yapmaya devam ettiği görünüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde Yol ve Asfalt Dairesi’nde  yürütülen idari soruşturma sonucunda, aralarında üst düzey belediye yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi açığa alınmış, soruşturmaya konu olan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının savcılık ve İçişleri Bakanlığı’na da intikal ettirildiği açıklanmıştı.

Sözkonusu soruşturma kapsamında görevden alınan üst düzey yöneticilerden biri  de Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’dı.

Zeki Sarılar, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alındıktan sonra, yerine MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çeçen atanmış, belediye bürokrasisindeki bu değişim, belediyenin internet sitesindeki kurumsal kimlik modülünde çok hızlı biçimde görünür hale getirilmişti.

Bu değişim çerçevesinde, ‘Kurumsal’ kimlik modülündeki ‘Genel Sekreter Yardımcılarının tanıtıldığı bölümde Zeki Sarılar’a ait bilgiler ve fotoğrafı yayında kaldırılmış, yerine, yeni genel sekreter yardımcısı Sinan Çeçen ismi yayınlanmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük operasyonu ile bu değişimler yaşanırken, kurumun resmi internet sitesine göre, soruşturma kapsamında görevden alınan Zeki Sarılar’ın halen Malatya Büyükşehir Belediyesi Etik Komisyonu üyesi olarak görev yapmaya devam ettiği görünüyor.

Amacı “Kamu görevlilerinin dürüstlük, adalet, saydamlık ve tarafsızlıkla hareket etmelerini sağlamak, toplumda güvensizlik yaratan durumları ortadan kaldırmak, kamu görevlilerinin; görev, unvan ve yetkilerini kullanarak kendileri, yakınları veya üçüncü kişiler lehine menfaat sağlamalarını önlemek, kamu çıkarlarını korumak, kamu yönetimine halkın güvenini arttırmak, kamu görevlilerinin görevleri sırasındaki faaliyetlerinde hesap verebilir olmalarını sağlamak”  şeklinde tanımlanan Etik Komisyonu’nda, halen Sarılar’ın isminin yer almasının, söz konusu komisyonda bu ismin çıkarılmasının unutulduğu tahmin ediliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • fatih (6 yıl önce)
    Aylarca yıllarca yazdık buradan ama sesimizi duyuramadık.Adam Malatyayı nahvetti ne ağaç bıraktı ne yeşillik.Malatyada adammı yoktu sivastan bu şahsı getirdiniz.Kusura bakmayın ama tek sorumlu Ahmet Çakırdır..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Ates.olmayan.yerde.duman.cikmaz..bu.pis.kokan Dumanlari.temizlemek.gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Tudors (6 yıl önce)
    Sonuca bakalım yerine gelen bu konularda ne kadar yeterli???? sözleşmeden memur olmuş (yani ballı kadrodan) kps sınavına girmeden ve genel müd Yrd oradan gelen Sekrt yrd iki senede adam uçmuş ... helal olsun adama
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    Kedilerini kurtarmak için sıradan birini verdiler ama; Arkası çökecek toz bulutları her yeri kaplayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Unutmuşlar.... Bu olay Malatya BB yapılan yolsuzluk konusundaki ciddiyetini ortaya koyuyor. Bu tür açığa almalarda usulen tüm görevlerinden el çektirilir. Tabi arkadaşlar bu konuda samii olmadıkları için sadece kamuoyuna görüntü vermek için yapılan bir işlem basın patlatmadan biz patlatalım da olay kontrol altında olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (6 yıl önce)
    biz bu açığa almaları çok gördük (bakınız sodesci müdür açığa alınıyor bir müddet gözden ve gönüllerden uzak bırakılıyor veeee sonunda ödülü hazır daire başkanı oluyor) bunlar danışıklı dövüş söz uçar yazı kalır bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (6 yıl önce)
    bu adamın yaptığı yolsuzluklar belliydi zaten ama başkan yeni anladı
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    İnşaalah yargı bunlar için de çalışır. Bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    açığa alınmış bir insanın etik komisyonunda görev almış olması da ayrı bir etik konusu
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (6 yıl önce)
    büyük şehir bu adamı görevden alıp hesap sormazsa hem hakkınızı haram edin hem de büyük şehri bimer'e, cimer'e ve yarın malatya'ya gelecek olan reisimize şikayet yağmuruna tutun. yeter artık malatya kimsenin atını oynattığı çiftlik değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    O değilde, Bu Zeki Sarar, koskoca kepçeyi nasıl kaybetti..? Hala onu arıyorlar....
    0
    0
    Yanıtla